MEKLING:

I årevis har det vært en kamp for å komme seg et steg videre for Europris-butikken på Randabergveien.,

Det kan, men det er slettes ikke sikkert, være et lys i den tunnelen som har vært lang i årevis. Onsdag er det mekling hos Fylkesmannen. Robert Håland er spent.

— Det er klart jeg er spent på utfallet, for dette er noe vi har kjempet for i mange år, både eier av bygg og vi på Europris.

Europris i Randaberg er den nest beste butikken i kjeden når det kommer til omsetning rundt i hele landet.

— Den som omsetter mest har 3000 kvadratmeter å boltre seg på, mens vi her i Randaberg har 900 kvadratmeter. Det er klart vi ønsker oss en utvidelse.

Det er dog flere ting som skal på plass før det blir snakk om utvidelse eller oppgradering av lokalene. Det dreier seg blant annet om parkeringsplasser og en avkjørsel - i tillegg til en pågående reguleringsplan.

— Hvis det etter hvert blir et ja så skal vi foreta en skikkelig oppgradering av bygget, også den utvendige fasaden. For oss inne i butikken vil det bety større lokaler og et enda bedre tilbud for våre mange kunder.

Håland forteller om et godt 2020 så langt.

— I motsetning til mange andre så opplever vi en stor økning i omsetningen. Når denne måneden er omme vil vi passere omsetningen for 2019. Så langt ligger vi 30 prosent over fjoråret - og vi har våre to antatt beste måneder igjen etter det.

Europris omsatte i 2019 for 47,5 millioner kroner og kunne vise til et årsresultat på 2,5 millioner kroner. Butikken på «slettå» står oppført med 26 ansatte og er med det en betydelig arbeidsplass i kommunen.