KONTROLLERTE:

Statens vegvesen var i går kveld på Sokn for nok en kontroll. Både tung- og lettbiler ble sjekket fra vegvesenets mannskaper.,

Resultat,Antall tungbiler over kontrollplass: 89,Antall kontrollerte tungbiler: 22,Antall kontrollerte lettbiler: 12,Antall observerte for bruk av belte: x,Antall kjøreforbud/avskiltinger: 5/0,Antall dekkgebyr: x,Antall overlastgebyr: 1 overlast gebyr,Antall anmeldelser: 1,Antall skriftlige mangler: 1 bombrikke,Antall beltegebyr: x

<img class="alignnone size-full wp-image-38400" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/04/Varebil-med-tunglast-pa-tilhengeren-fikk-kjoreforbud-og-anmeldt-til-politiet.jpg" alt="" width="3264" height="2448" >

Alle kjøretøy som var inne på kontrollplassen ble kontrollert for vekt. Et utenlandsk vogntog fikk gebyr for overlast. Totalvekten på kjøretøyet var 8200 kilo, noe som var 700 kilo over den tillatte maksgrensen på 7500 kilo. Sjåføren måtte betale et gebyr på 2.900 kroner.

— Han fikk pålegg om å avlaste for å komme ned til lovlig vekt før videre kjøring. I tillegg fikk han 8.000 kr i gebyr for manglende bombrikke, heter det fra Statens vegvesen.

Andre reksjoner fra kontrollen var blant annet disse:

  • Et utenlandsk vogntog med toakslet trekkvogn hadde full last og fikk bruksforbud grunnet overlast på styreakselen. Sjåføren måtte skaffe seg en treakslet trekkvogn fra et annet firma for å klare seg ned til lovlig vekt før videre kjøring.

  • Et annet kjøretøy fikk kjøreforbud for overlast. Sjåføren måtte også laste om/av for å komme ned i lovlig vekt.

  • Fører av en varebil med tilhenger som hadde tunglast på tilhengeren. Han skulle kjøre forbi Sokn kontrollstasjon. Kjøretøyet ble stoppet av oss og vinket inn til kontrollplassen. Ved nærmere undersøkelse av førerkortet hans viste det seg at føreren ikke har førerrett for kl. BE, og det var 500 kg over den lovlige vekten som har registrert for. Det ble gitt kjøreforbud og føreren ble anmeldt til politiet.

  • På grunn av kjøring med sikthindrende gjenstander i frontvindu fikk en sjåfør fikk kjøreforbud, og pålegg om å fjerne disse før videre kjøring.

  • Den tekniske tilstandskontrollen avdekket mangel på et kjøretøy. Resultat ble mangellapp med frist for utbedring av feilen.

  • På grunn av for dårlig lastsikring ble det ilagt kjøreforbud på et kjøretøy. Sjåføren måtte sikre lasten forsvarlig og forskriftsmessig før de fikk fortsette.