INFORMASJON: Kommunen ar fått en rekke henvendelser etter den 23, februar om hvilke regler som gjelder. Sp mange har det blitt at kommunen i kveld informerer om hva som er status for ulike arrangementer - eller andre ting.,

Presiseringer til de nye nasjonale smittevernreglene når det gjelder antall deltakere på private sammenkomster og arrangement.

Tirsdag 23. februar kom regjeringen med nye nasjonale smitteverntiltak. I etterkant har mange stilt spørsmål til hvordan en skal tolke regelens punkt om "private sammenkomster og arrangement":

Reglene for private sammenkomster og arrangement er slik:

  • Arrangementer som samler personer fra ulike kommuner, bør utsettes eller avlyses.

  • Maks ti personer på private sammenkomster innendørs utenfor eget hjem.

  • Maks 50 personer på innendørs idrettsarrangementer for barn som samler deltakere fra samme kommune.

  • Maks 100 personer på andre arrangementer hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser.

  • Maks 200 personer på arrangementer utendørs, men 200 personer x 3 grupper hvis de sitter i faste tilviste plasser og det er to meters avstand mellom gruppene.

  • Arrangøren skal iverksette tiltak for å ivareta krav til avstand mellom deltakere.

  • Medlemsmøter regnes som arrangementer.

- Arrangøren sitt ansvar å holde smittevernreglene,

I Randaberg kommune presiseres det at interne møter, seminarer og fagsamlinger i kommunen ikke trenger å meldes inn etter meldeplikten i

den lokale forskriften

.,

- Avstand på 1 meter skal likevel kunne holdes for alle typer sammenkomster. Vi minner også om at det er arrangøren sitt ansvar å holde smittevernreglene, sørge for å dokumentere møtedeltakerne og tenke gjennom konsekvensen for driften av virksomheten dersom en skulle få en smittesituasjon, sier Tone M. Haugen, kommunalsjef for Kommunikasjon og demokrati i Randaberg kommune.

- Dette betyr blant annet å ta en risikovurdering dersom en velger å samle en hel avdeling til et møte eller en sammenkomst.