DEBATT:

Også i kveld var det diskusjon om bruk av eksisterende bygningsmasse i kommunen. Blant annet gjelder det bruken av sykehjemmet på Vistestølen. I planene er det en samlokalisering av boliger Sentrum og Dalen - men også for unge personer med utviklingshemming på samme sted.,

– Vi synes ikke det er kjekt å flytte beboere på Vistestølen. Det er brukere flere steder som skal flyttes, det gjelder også dem som bor i Dalen og Sentrum, bofellesskap, sa Olav Nybø (V). Vi foreslår at saken utsettes for å se andre løsninger.

Ordet ville også Anne Solheim Pettersen (Ap) ha.

Anne Solheim Pettersen (Ap).

– Jeg tror at det er bra at beboere på Vistestølen flyttes. De har behov, men er i dag mye sykere enn de var før. Vi mener de ikke trenger den store plassen de har i dag. Forandringen for brukerne blir ikke så forskjellig, tror jeg. Når det gjelder nye beboere, så trenger de godt tilrettelagt leilighet, noe de ikke har i dag. Når det gjelder unge med psykisk utviklingshemming, så er jeg ikke så kjent - men har forstått at pårørende er fornøyd med flytting til Vistestølen.

Espen Nedrebø (H) snakket om bekymringer - om at flere mener at det ikke er bra at så mange skal samles på et sted.  Han fortalte også at han hadde hørt kritiske røster om flytting.

Walter Raustein (Frp) mente det er en vanskelig sak.

– Det er en spennende sak, men vanskelig. Hvor mye er det utredet rundt denne saken? Jeg er verge ved sykehjemmet og verge for en av de andre boligene. Vi har ikke svart på noe ennå, men savner mer fra administrasjonen rundt dette, sa Raustein.

Kommunalsjef Elisabeth Sorland Sande orienterte de fremmøtte.

– I dag er det ikke mange som tenker på Vistestølen som en institusjon. I planen som foreligger så skal det være mulig å sikre kompetansen på tverrs. Vi vet dette er sårbare grupper, og skal gjøre dette på en god måte og bruke nødvendig tid, sa hun.

Frps Øystein Thorsen ønsket å utsette saken til høsten og fremmet forslag om det. Slik ble det ikke, men han fikk gjennomslag for at det skal opp en sak som sier noe om fremtidig behov for sykehjemsplasser - og den skal opp i høst.

Det ble stemt - og rådmannens forslag ble stående, mot tre stemmer.

Renate Kolnes (H) er leder av Hovedutvalg for oppvekst og levekår.