Didrik Harestad har arbeidet som maler siden han var 16 år gammel.|Didrik angrer ikke på yrkesvalget. - Jeg synes det er gøy at det vises så godt igjen det jeg har gjort. Jeg liker også at jeg får brukt kroppen min, sier han.|Slik så leiligheten ut etter noen strøk med maling.

BOLIG:

- Det er ikke så mye som skal til før verdien stiger. Jeg anbefaler å gå over veggene før boligen blir lagt ut for salg, sier han.,

46-åringen står i stuen med en malerkost i den ene hånden og et malespann i den andre. Den hvite genseren og buksen hans er full av flekker. Egentlig ble han bare leid inn for å male veggene, men jobben ble fort mye mer omfattende enn det.

- Det var mye som burde sparkles og males på nytt. Jeg foreslo at jeg kunne gjøre det også og det sa kunden ja til.

Slik så veggene ut etter noen strøk med maling. - Nå skal jeg bare ta siste finishen på trappen og kjøkkenet, så er jeg ferdig med denne leiligheten, sier han.

Opprinnelig var veggene lysegrå. Listene og trappen var i furu og kjøkkenet var hvitt. Didrik foreslo at de skulle gå for en mørkere fargepalett.

- Jeg synes leiligheten har blitt veldig lun og fin. Vi ser at flere velger å gå bort fra lyse farger, men det er ikke alle som tør å ta det helt ut.

Startet nytt selskap

Fredag 22. januar startet 36-åringen aksjeselskapet «Malermester Didrik Harestad AS».

- Jeg har arbeidet hos faren min de siste årene, men han går av med pensjon om noen år, så da bestemte jeg meg for å starte for meg selv. Alle vi som arbeidet hos han har gjort det.

Han tar på seg oppdrag innen maling og interiør. Til nå har han ikke hatt noen problemer med å fylle arbeidsdagene. På kundelisten har han byggefirmaer og privatpersoner. Han har også blitt leid inn av faren Oddvar Harestad til prosjekter for Randaberg kommune.

- Jeg har nok å gjøre og har flere oppdrag på vent. Jeg har mange faste kunder som jeg har arbeidet med siden jeg startet for 30 år siden. Det er veldig kjekt. Jeg håper det fortsetter slik.

Didrik angrer ikke på yrkesvalget. - Jeg synes det er gøy at det vises så godt igjen det jeg har gjort. Jeg liker også at jeg får brukt kroppen min, sier han.

Holdt på i 30 år

Didrik var bare 16 år da han bestemte seg for å bli maler og startet som lærling hos faren.

- Jeg er oppvokst i faget og var med han på jobb i ferier fra jeg var liten. Det er på grunn av han at jeg endte opp her. Jeg trives veldig godt i arbeidsklær.

Randabergbuen angrer ikke på valget han tok og trives veldig godt i bransjen.

- Jeg synes det er gøy at det vises så godt igjen det jeg har gjort. Jeg liker også at jeg får brukt kroppen min og at jeg kjenner at jeg har arbeidet.

Mange oppdrag

De siste årene har han arbeidet mye for Randaberg kommune, men han tar også på seg oppdrag i Stavanger-området.

- Jeg maler både ute og inne. I helt nye bygg og i eldre hus. Akkurat nå går det jo ikke an å gjøre det ute, men så fort det blir varmere i været blir det mye jobbing ute.

Han forteller at ingen oppdrag er for små eller for store.

- Noen ganger ringer folk for å spørre om tips og råd. Hos noen kommer jeg innom og hjelper til litt underveis, mens andre ikke har tid til å gjøre noe selv og spør om jeg kan gjøre alt, sier han før han tar siste malestrøk over trappen og kjøkkenet i leiligheten i Randaberg sentrum.