Rådmann Magne Fjell i Randaberg. ||

UNDERSØKELSE:

Generelt kommer Randaberg kommune godt ut av den årlige undersøkelsen som gjøres av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).,

Resultatene blir fremstilt gjennom ulike trappetrinn og fargekoder (fra rød til grønn) som indikerer hvor godt kommunene arbeider med samfunnssikkerhet. Formålet med kommunetrappa er å gi et visuelt bilde av hvordan status er på samfunnssikkerhetsarbeidet i kommunen fra år til år – og hvordan resultatet er sammenlignet med andre kommuner i Rogaland.

I rapporten fra kommuneundersøkelsen 2020 til DSB, kommer det frem at kommunene i Rogaland er best i landet til å oppfylle kravene til helhetlig ROS-analyse – og til å ha et helhetlig og systematisk arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap, men at Rogaland er blant de svakeste i landet på å oppfylle kravene til overordnet beredskapsplan.

Når det gjelder resultatene til Randaberg så har kommunen for 2020 oppnådd 35,5 poeng av 40 mulige, noe som er et godt resultat.

I kommunen er man gjort kjent med undersøkelsen og ser at de også kommer godt ut - selv om det også kan bli bedre, sier rådmann Magne Fjell til Randaberg24.

— Vi er godt fornøyd med undersøkelsen. I løpet av 2020 har Randaberg kommune vist seg svært godt rustet til å ivareta beredskap over lengre tid. Fylkesmannen påviser små avvik av formell karakter som bør være mulig å rette opp til neste år.

Fylkesmannen kommenterer Randabergs resultater slik:

,,, Med 35,5 av 40 mulige poeng, havner Randaberg i lysegrønn sone på kommunetrappa for 2020. Kommunen er 3,5 poeng fra mørkegrønn sone. Kommunen går ned 0,25 poeng fra fjoråret.,, Kommunen får trekk for ikke å ha invitert med alle relevante offentlige og private aktører i utarbeidelse av helhetlig ROS. Vi anbefaler kommunen å involvere og samarbeide med flere relevante aktører i sitt videre arbeid., Randaberg får også trekk for å ikke ha vurdert sin evne til å opprettholde kriseledelse ved uønskede hendelser (i helhetlig ROS-analyse)., Basert på egenrapporteringen får Randaberg trekk for ikke å ha utarbeidet mål for arbeidet med samfunnssikkerhet og beredskap. Vi anbefaler kommunen å få dette på plass., Kommunen får 2 av 2 mulige poeng for bruk av krisehåndteringsverktøyet CIM., Totalt sett kommer Randaberg godt ut av kommuneundersøkelsen i både 2019 og 2020.,,,