KULTURPRISEN 2020:

Etter hvert har Per Erik Haga vært med på mye i Randaberg i ganske så mange år.,

Så mye, at Randaberg kommune for 2020 har gitt han Årets kulturpris.

— Jeg er kjempestolt av å nå ha mottatt denne gjeve prisen. Selv fikk jeg vite dette for litt under én måned siden - og må innrømme at det har vært meget vanskelig å holde tett om dette, forteller han.

Omtrent i dette øyeblikk skulle han stått på scenen i Varen og mottatt hederen, men det ble ikke helt slik dette året. Pandemien satte en stopper for nyttårsmottakelsen 12 time.

<img class="alignnone size-full wp-image-29868" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2020/12/DSC_5566.jpg" alt="" width="5568" height="3712" >

— Det som også er litt spesielt er jo det at jeg ikke er den første i familien som får kulturprisen i Randaberg. I 1989 var det nemlig far, Svein Livar, som mottok denne prisen. Da var han 32 år - så jeg er jo noen år eldre, men det er stas, og jeg synes også det er fortjent. Det må jeg få lov å si.

Da Randaberg kommune sendte ut en pressemelding om årets kulturprisvinner, sto det blant annet dette:

Prisvinneren er eier, og daglig leder i PS selskapsutleie som blant annet er hovedleverandør for Gladmat og ONS. Gjennom bedriften sin har prisvinneren vært en drivende kraft i forhold til store konserter i Randaberg. Selskapet var også en av eierne i Den store sommerfesten på Viste for noen år tilbake, hvor artister som Morten Abel, Roxette og Åge Aleksandersen sto på scenen. ,Haga er engasjert på mange arenaer. I voksen alder har han blitt en ivrig langdistanseløper. Han har gjennomført blant annet flere maratonløp. Som sponsor, ved egen deltakelse og gjennom sosiale medier inspirerer han andre til løpeglede.,Under Koronapandemien har store deler av kulturlivet opplevd utfordringer med begrensninger knyttet til aktiviteter og avlysninger. Prisvinneren og hans samarbeidspartnere har sett muligheter, i stedet for begrensninger. De har arrangert Drive-In kino i påsken, sommeridyll på Viste og flere konserter den helgen da det skulle vært Høstmarken. Arrangementer som har gitt oppdrag til musikere og andre i kulturbransjen, og som har vært til glede for innbyggerne i den grønne landsbyen. Prisvinneren har allerede lansert planer for nye konserter under i forbindelse med vårmarken i 2021. Vi ser fram til mange gode konserter i årene som kommer!

Da han fikk telefonen fra kommunen trodde han ikke helt på det - og ba om bekreftelse via mail eller sms.

— Dette må du sende på en tekstmelding til meg, og det fikk jeg. Der sto det at jeg var vinner. Da tok jeg en runde rundt i stua for meg selv, før jeg delte det med kona, som den eneste. Jeg ble rørt, for dette synes jeg er stort å oppleve.