EUROPRIS:

I forholdsvis mange år har det vært et ønske om å utvide salgsarealet for Europris ved Randabergveien.,

Det har vist seg å ikke være en enkel jobb, for motstanden og innsigelsene har det vært flere av. I begynnelsen av september kommer det en sak opp om dette politisk i Kommunalplanutvalget.

— Vi håper at planen skal gå seg til. Rådmann har nå jobbet for å finne løsninger for innsigelsene, og har forslag til løsning for de fleste. Det er ikke funnet løsning i forhold til detaljhandel, da fylkesmannen ikke kan akseptere at det legges til rette for dette innenfor området, sier kommunalsjef Tonje K. Doolan til Randaberg24.

Kommunalsjef Tonje K. Doolan i Randaberg kommune. Foto: Randaberg kommune

Det betyr at politikerne må ta et valg på om det skal gå til mekling, punktet som dreier seg om detaljhandel, og eventuelt andre innsigelser som er kommet.

— Eller om kommunen skal imøtekomme innsigelsene, altså at det ikke reguleres for detaljhandel men bare næring.

LES HELE SAKEN HER: ,<a href="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2020/08/BEHANDLING-AV-EUROPRIS-SAK.pdf">BEHANDLING AV EUROPRIS-SAK</a>

I dag er det for tidlig å si noe om når det kan ligge en endelig avklaring i denne saken. Skulle politikerne vedta mekling må det meldes tilbake til fylkesmannen for å finne en dato.

— Dersom det ikke oppnås enighet gjennom mekling må kommunens politikere, gjennom politisk behandling, vurdere om saken skal sendes til Kommunal- og moderniseringsdepartementet for endelig behandling, eller revidere planforslaget. Dersom det oppnås enighet i mekling så skal planforslaget til endelig behandling i KPU.