SPISESTED: Det italienske spisestedet «Casa Meruzzi» hadde idag storfint besøk. «Nonna» Rita Commisso hadde tatt turen helt fra Italia. Nonna betyr bestemor, og på menyen er en av pizzaene til Rosario Tavano oppkaldt etter henne.

– Det er veldig emosjonelt å ha henne på besøk, vi prates opp til seks ganger daglig. Hun er en del av vår restaurant, og alt mulig har jeg tatt med henne. Strategi, drift og menyen, er alt drøftet med henne, forteller Rosario Tavano.

På menyen finner en «Nonna Rita», en pizza med blant annet sopp. Sjampinjong er ikke Tavanos bestemor så veldig begeistret for, men spekeskinke og fikenmarmelade er noe hun setter stor pris på.

– Jeg er veldig stolt over barnebarnet mitt og alt han har fått til her på Randaberg. Nå som jeg har vært her en dag, så ser jeg stor forskjell når det kommer til naturen. Hvor jeg bor sør i Italia er det sol hele tiden, her er det mer vått og fuktig, sier Rita Commisso.

Hun skal være opptil 15 dager, og studerer sitt barnebarn med stjerner i øyene. Som de fleste vet, de som har besøkt restauranten, så liker Tavano å synge. Når undertegnede spør hva hun synes om sangtalentet hans så har hun følgende å si.

– Han synger fint, og det har med at jeg kjørte han til og fra sangskole i Italia da han var 14 år. Høre han synge gjør meg glad.

Allerede neste lørdag blir det nytt livemusikk arrangement hos «Casa Meruzzi», og for å slå ekstra på stortromma serveres hjemmelaget pastaretter. Så det er med andre ord litt av hvert som skjer hos «Casa Meruzzi» som omtrent hele uken har et fullbooket lokale.

– Klart jeg kommer til å synge neste helg, bare å komme innom for å oppleve skikkelig italiensk atmosfære, avslutter Tavano, som takker randabergbuen og folk utenbygds for at de tar turen.