Arild Vistnes er leder av Klokkarhaugen velforening.|Arild Vistnes er leder av Klokkarhaugen velforening.|Velforeningene har selv ansvar for grøntområdene i boligfeltet.||Nye og enkelte eldre felt skal få nedgravde avfallscontainere.

GRØDEM:

- Mange av oss begynner å få barnebarn og en ny generasjon har begynt å flytte hit. Da er det viktig at både velforeningen og lekeplassen fungerer, sier Vistnes.,

Han sitter på en benk på lekeplassen. Det vokser gress og løvetann over alt. Lekeapparatene er slitt og lite har blitt gjort på flere år.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/05/20/kirken-har-lange-ventelister/

Én av de første

Vistnes har bodd i gata siden feltet ble etablert i 1998. Det var helt tilfeldig at han endte opp her.

- Når de la det ut var jeg litt i tvil om jeg skulle søke. Jeg bodde et annet sted og hadde vel egentlig tenkt at jeg ikke skulle gjøre det, men så sa faren min at jeg burde det, sier han.

- Det er takket være han at vi er her nå. Det har vært fint å bo her. Kort vei til både skolen og butikken.

Slik ser lekeplassen ut i dag.

Nå har han eid en enebolig i feltet i 23 år og vært velforeningsleder i halvparten av årene.

- Det er jeg som har vært lengst. Noen må ha den rollen. Jeg hadde små barn og var interessert i å drive feltet fremover. Jeg så viktigheten av å ha fine lekeplasser.

Mye aktivitet

Før var folk ifølge han engasjerte og interessert i å bli med på dugnader. De arrangerte også aktiviteter på 17. mai og Sankthans for barna i gata, men dette er det slutt på nå.

- Mange av barna i feltet har blitt voksne. Det har vært mindre dugnader og mindre ting som skjer i gata generelt. Velforeningen gikk etter hvert i sparebluss og kommunen tok over ansvaret.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/05/19/snart-klar-for-apning/

Stort arrangement

Det han husker best fra alle disse årene var da de bestemte seg for å arrangere en sikkerhetsdag for gata. Det endte opp med å bli et stort arrangement for hele kommunen utenfor Grødem kirke.

- Vi hadde aldri tenkt at det skulle bli så stort. Vi pratet med presten og daværende ordfører Tom Tvedt. Begge likte ideen og ville være med.

Dette var like etter en ulykke i Rennfast-tunnelen der tre ungdommer mistet livet.

- Alle nødetatene var på plass. Brannvesenet var her med et bilvrak som de klippet opp og helikopteret landet her. Planen var at det skulle bli et årlig arrangement, men det ble bare med det året.

Da feltet ble bygget tegnet kommunen inn denne akebakken her. Ifølge Vistnes blir denne flittig brukt på vinteren.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/05/12/kosedag-pa-grodem-for-17-mai/

Har mistet søppelbøttene

Det siste som har skjedd i feltet er at kommunen har tatt fra dem søppelbøttene og erstattet disse med nedgravde avfallscontainere ved lekeplassen.

Ifølge Vistnes var det mange som var skeptiske til dette i starten, men at de nå har innrettet seg til det.

– Vi trodde alle skulle få det, men det var vist bare enkelte felt. Det positive er at vi får bort dukene som kanskje lukter litt fra egen gård, men det negative er at vi må gå lenger.

For noen uker siden fikk de nedgravde avfallscontainere.

Egen Facebook-gruppe

Vistnes har lenge hatt lyst til å få velforeningen i gang igjen. For ikke så lenge siden fikk han tips fra en annen om å opprette en egen Facebook-gruppe.

Det har han nå gjort og håper at noen yngre kan ta over stafettpinnen.

- Før kjente alle hverandre, men nå har det flyttet mange nye inn som du kanskje aldri har pratet med. Dette er en fin måte å bli kjent med de andre som bor her.

Vistnes er godt i gang med å planlegge ny dugnad i gata.

Drømmen hans er at det skal bli mer aktivitet i gata igjen.

- Vi ønsker at dette skal være et levende og attraktivt sted, og da må velforeningen på plass. Det gjør mye for seg at folk kommer til en ren og ryddig lekeplass.