|||

BEHANDLING:

Oppstart av detalregulering av området ved Harestad ble varslet i begynnelsen av juli. Randaberg Industries ønsker å forlenge dagens kaiområde med utfylling i sjø. Det skal også gjøres en vurdering av eksisteende byggegrense for å se på muligheter for å trekke den lenger ut mot et nytt kaiområde.,

Nå skal saken igjen opp til politisk behandling i Kommunalplanutvalget 26. november. For reguleringsplaner som kan få vesentlige virkninger for miljø og samfunn, skal det utarbeides et planprogram som grunnlag for konsekvensutredning for planarbeidet.

Planprogrammet skal gjøre rede for formålet med planarbeidet, planprosessen med frister og deltakere, opplegget for medvirkning, hvilke alternativer som vil bli vurdert og behovet for utredninger.

Det er forholdsvis mange som har engasjert seg i denne saken. Langt ifra alle i området hadde fått med seg disse planene i det hele tatt. Det gjelder blant annet flere velforeninger - og privatpersoner. I dokumentene som følger saken er det anmerkninger fra syv offentlige instanser og ni fra grunneiere, rettighetshavere og velforeninger.

Når det nå lages forslag til planprogram gjøres det etter følgende vurderinger og tema:

  • Landskapsbilde

  • Friluftsliv og bygdeliv (tar med nærliggende boligbebyggelse, samt områdene rundt Harestadvika og Skiftesvik småbåthavner)

  • Naturmangfold

  • Kulturarv,Naturressurser

  • ,Støy

— I forbindelse med varsel om oppstart, kom det også inn innspill til selve planforslaget. Dette vil bli behandlet mer i detalj når planforslaget tas opp til førstegangsbehandling.

De innkomne merknadene til planprogrammet omhandler flere temaer. Naboene/beboere er gjennomgående opptatt av støy, svevestøv/forurensing og landskapsbildet. De offentlige instansene er, i tillegg til disse, opptatt av samfunnssikkerhet, naturmangfold, overvannshåndtering og massehåndtering, for å nevne noen. Dette er tema som skal utredes gjennom konsekvensutredningen.

I rådmannens vurdering heter det blant annet:

— Forslaget til planprogram fanger opp de ulike temaene som går igjen i innspillene som har kommet inn, og rådmannen er fornøyd med forslaget somer lagt frem. Temaene som er trukket frem er i tråd med det som blir vurdert som nødvendig å utrede i forbindelse med planarbeidet.

Tidligere i sommer var næringsminister Iselin Nybø på besøk hos Randaberg Industries. Der møtte hun Eirik Simonsen, Ove Simonsen og ordfører Jarle Bø. Foto: FOTO: Per Thime

Det skal også arrangeres et åpent informasjonsmøte for interesserte, noe som fra rådmannens side anses som svært viktig.

— Med hensyn til medvirkning vil et informasjonsmøte i forbindelse med førstegangsbehandlingen av planen bli særdeles viktig, for å ivareta velforeningene og beboere som har engasjert seg i saken. Dette vil bli avholdt i forbindelse med høring og offentlig ettersyn.