FORSLAG:

Når HOL møtes i kveld er det blant annet med sak om flytting av beboere fra boliger Sentrum/Dalveien til Vistestølen.,

Det ønsker ikke Arbeiderpartiet å være med på. På gårsdagens gruppemøte ble saken grundig diskutert.

—Vi ønsker ikke at Vistestølen skal bli en institusjon for brukere med utviklingshemming. Vi mener at et salg av Vistestølen kan være veien å gå, i stedet for å samle flere avdelinger og brukere i dette bygget mot deres vilje, heter det fra partiet etter møtet.

Derfor fremmer partiet et forslag på kveldens møte som går ut på at pasienter ved Vistestølen får plass på DPS-bygget eller på nye Randaberg helsesenter. Fremtidig behov for nye sykehjemsplasser lokaliseres til Vardheimområdet.

Videre heter det:

«Beboere i Dalen og Sentrum flytter ikke til felles bofellesskap på Vistestølen. Mulighetene for et nytt felles bofellesskap utredes på den gamle skoletomta nær til der Sentrum bofellesskap ligger i dag.

Planene som ligger klare for bygging av boliger for unge hjemmeboende med utviklingshemming på Bersageltun realiseres så snart som mulig. Drifts- og investeringskostnader innarbeides i budsjett- og økonomiplan fra når boligene står ferdige. Salg av Vistestølen utredes.Vistestølen kan ha flere samfunnsnyttige bruksområder som alternative boformer for seniorer (pluss konsept for enslige), studentboliger, leilighetshotell m.m».

Eivind Vistnes (AP) er medlem av Hovedutvalg for oppvekst og levekår. Foto: FOTO: Per Thime

— Det har vært til dels sterke protester fra både fagmiljø, ansatte, pårørende etc, som har fått oss til å tenke nytt i denne vanskelige saken, heter det til slutt.