POLITIKK:

Dalveien 5 pekes ut som sted å bygge bofellesskap for unge personer med utviklingshemming i Randaberg. Dette er er foreldreinitiert initiativ som kom i fjor.,

Nå tyder ting på at det er tatt et steg videre - for snart kommer det opp politisk. Fra rådmannen er det flere alternativ, noen mer aktuelle enn andre.

Sakens utgangspunkt er inntil åtte boenheter i bofellesskap med personalbase, foreldregruppen representerer syv beboere. Husbankens anbefaling for ett bofellesskap er fire til åtte boenheter.

I saken som kommer opp mener rådmannen at Dalveien 5 er det beste stedet. Her står det i dag en kommunal bolig i forfall.

— Eksisterende bygg i Dalveien 5 er utleiebolig, men byggets tilstand tilsier at det er behov for større rehabilitering. Bygging her tilsier at eksisterende bygg rives, og utleieboligene erstattes med boliger lokalisert andre steder i kommunen.

Når det gjelder tomten ved Ryggjatunveien (Bersageltun-tomten) så omfattes den av krav til egen detaljreguleringsplan.

— Prosjekt på denne tomten krever reguleringsplan eller dispensasjon fra flere sentrale bestemmelser i områdeplan. Det kan settes spørsmål ved om dispensasjoner til så nye planer er et godt trekk med tanke på sentrumsutvikling, heter det fra rådmannen.

Det er også andre adresser nevnt i dokumentene, som Torvmyrveien 7 (gamle Harestad skole) og Ryggjatunveien 10. Ingen av disse er imidlertid klar for igangsettelse med det første.

Rådmannen er ganske så klar på hva som er ønskelig - og hva politikerne til slutt skal bestemme seg for.

— Etter en helhetsvurdering av de to alternativene anbefaler rådmannen at tomten i Dalveien 5 stilles til disposisjon for foreldreinitierte boliger. Hovedårsaken til anbefalingen er at denne lokasjonen har større fremtidige utviklingsmuligheter, som til eksempel nytt selvstendig bofellesskap på nabotomt. Det kan gi driftsmessige fordeler, optimal bruk av kompetanse og trygghet for beboerne.