KOMMUNESTYREMØTE:

MDG-representant mente i forkant av torsdagens kommunestyremøte at kommunaldirektør Magne Fjell hadde opptrådt illojalt i forbindelse med saken rundt oppdrettsanlegg ved Alstein utenfor Randaberg.,

Rügert-Raustein tok utgangspunkt i at kommunen er part i saken om godkjenning av utslippsløyve for akvakulturanlegg ved Alstein, hvor Statsforvalteren har avslått Bremnes Seashore AS sin søknad om utslippsløyve.

,Representanten fra MDG mener kommunedirektøren har vært illojal mot kommunens vedtak

om

å

tillate

etablering

av

akvakultur

i

et

avgrenset

område

ved

Alstein. Randaberg kommune har presisert dette vedtaket i kommuneplanens bestemmelser punkt 15.3. — Presiseringene går ut på at det ikke er fritt fram å etablere seg, men at det er knytet betingelser og krav som må være oppfylt ved etablering av akvakultur i det aktuelle området, skrev Raustein i spørsmål.

Rügert-Raustein mente videre at kommunedirektørens oppgave er å påpeke mangler i søknaden - og at han kunne gått så langt som som å be Statsforvalteren om ikke å behandle søknaden inntil søknaden svarer ut kravene.

<img class="alignnone size-full wp-image-32652" src="https://randaberg24.no/wp-content/uploads/2021/02/DSC_5079.jpg" alt="" width="3441" height="2357" >

Spørsmålet gikk til ordfører Jarle Bø, men som ordfører kan han overlate svaret til kommunedirektøren. Spørsmålet som ble stilt var hvordan ordfører ville håndtere denne illojaliteten og hva anbefales fra ordfører til kommunestyret i den aktuelle saken?

Det ble kommunedirektør Magne Fjell som svarte ut om de aktuelle saken.

— I etterkant av innsending av søknaden ser vi at søknaden kunne vært formulert annerledes, herunder at det kunne tydeligere kommet fram at søknaden ikke innebærer noen uttesting av ny teknologi. Formålet med søknaden var å belyse at det dreier seg om et ønske m å legge til rette for et anlegg som tar hensyn til at det her er tale om en lokalitet som er mer eksponert. Det vil da være viktig å bruke teknologi som utvikler tryggheten ytterligere, sa Fjell i sitt svar.

,Han sa videre at

søknaden

ivaretar

kommuneplanens

bestemmelse

punkt

15.3

og

at

dette

er

gjort

rede

for

i

klagen

fra

Bremnes

Seashore.

Derfor

har

kommunedirektøren

gitt

støtte

til

klage

.,

— Jeg registrerer at en del av det jeg spurte om ikke er besvart, så jeg står ved mitt av det jeg har sagt, sa Rügert-Raustein i en replikk.