Rektor Per Jarle Marsli ved Grødem skole gleder seg til å ta imot nye elever til høsten.|Disse elevene startet i første klasse i fjor.

SKOLE:

Tirsdag og onsdag var det innskriving av nye elever på Harestad skole. Alle fikk tildelt et tidspunkt der de skulle møte opp på skolen og de ble ønsket velkommen av enten rektor Eva Walde Lund eller assisterende rektor Kirsten Elin Bergsvik.,

- Vi hadde lyst til å holde på denne tradisjonen. Vi har gode og åpne fasiliteter og vurderer at det er trygt å gjøre det slik i forhold til smittevern, sier rektor Walde Lund ved Harestad skole.

Til høsten får de rundt 70 førsteklassinger fordelt på fire klasser. Rektoren forklarer at årskullene svinger veldig fra år til år. I fjor hadde de 49 elever.

Eva Walde Lund er rektor ved Harestad skole. Foto: FOTO: Privat

Siden koronaviruset ble påvist i Norge i mars i fjor har det vært strenge smittevernregler på Randabergskolene. Walde Lund håper situasjonen bedrer seg til nytt skoleår starter.

- Vi håper det blir så normalt som mulig når vi er tilbake igjen etter sommerferien, men hvis vi skulle være på gult nivå er vi vant med det, sier hun.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/01/27/den-utsatte-leirskolen-ble-endelig-arrangert/

Får færre elever

På Grødem skole blir det ett mindre kull enn det har vært de siste årene.

- I år blir det 50 elever og i fjor hadde vi 55. Så lenge vi har mellom 50 og 60 er vi veldig fornøyd, sier rektor Per Jarle Marsli ved Grødem skole.

Ledelsen har valgt å dele elevene inn i tre klasser på mellom 16 og 17 elever.

- Vi vil sette sammen klasser med omtrent like mange jenter og gutter, med noen fra nærområdet og klasser som blir gode å lære i og være i, sier han.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/02/08/grodem-okning-i-elever-gir-utfordring-pa-klassestorrelser/

Blir digitalt i år også

På grunn av usikkerhet knyttet til koronasituasjonen har de, som den eneste på Randaberg, valgt å ikke ha oppmøte med innskriving.

- Vanligvis pleier vi å invitere dem hit, men vi har valgt å gjøre det likt som i fjor for å gi dem den forutsigbarheten, forklarer Marsli.

Innskrivingen blir derfor i år også digitalt.

- Vi følger tett med på smittetallene og hvis det plutselig lar seg gjøre så kaster vi oss rundt og inviterer dem hit.

Disse elevene startet i første klasse i fjor. Foto: FOTO: Per Thime

- Det pleier å gå bra

Han gleder seg til å møte de nye elevene og forteller at de har laget en digital omvisning slik at de som har lyst kan se hvordan det er inne på skolen. Lenken ligger på skolens hjemmeside.

I mai vil de sende ut liste med navn på alle i klassen. Marsli oppfordrer dem til å bruke sommeren på å bli kjent med flere som bor i nabolaget, samt med skolens uteområde.

- Vi har god erfaring med dette og har tatt imot elever i snart 50 år. Ofte er det foreldrene som synes det er skumlere enn barna. Vi har stor forståelse for dette og jeg vil bare si at det pleier å gå veldig bra med ungene. De har det fint på skolen.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/02/07/grodem-skole-la-bilen-sta-og-barna-ga/

Møtes i grupper

På Goa skole starter 39 elever i første klasse. Det er nesten like mange som i fjor, bare to færre.

- Vi skal ha innskriving her 24. mars. Det blir litt annerledes enn slik det har pleid å være. Vi har kalt dem inn i grupper, forklarer skolesekretær Torild B. Vistnes.

Alle skolene skal ha bli-kjent dag onsdag 2. juni.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/01/29/jeg-gleder-meg-til-a-ta-fatt-pa-oppgaven/