BYGGEVIRKSOMHET:

— Her er vi godt i rute med nybygget og fra januar starter produksjonen opp for Sterling White Halibut her i Mekjarvik, forteller Sjur Revang som representerer huseier, TC Eiendom AS.,

Arbeidene ved utsiktstomta har pågått i sju-åtte måneder. De nye leietakerne av bygget som skal slakte kveite, får utsikt over Boknafjorden, Byfjorden og innover i Ryfylke.

— Det er et bygg i to etasjer hvor slakteriet skal være i første etasje. Der er man allerede i full gang med å gjøre klar produksjonshallen. Det du ser der, er stedet hvor kveiten skal oppi, sier Revang og peker på en slags tank som er det første produksjonsleddet man møter inne i den delen av lokalene i første etasje.

Det er et moderne og spennende kombinasjonsbygg som settes opp i Mekjarvik. Bygget er på totalt 6.000 kvadratmeter.

— Det blir kveite i første etasjen og vi i TECCON skal ha produksjon og lager i 2. etasje. Men det finnes også muligheter for andre, for vi har ennå ledige kontorlokaler i det som blir 2. etasje i bygget - som er en kontorfløy. Der er det 500 kvadratmeter tilgjengelig. Sterling White Halibut tar seg av den øverste kontoretasjen, forteller han.

Han mener også at det mest sannsynlig blir leid ut, men at det først skjer når det står ferdig og inntrykket for leietakere blir bedre.

— Mekjarvik er et godt område for både næring og kontor. Utviklingen vi har sett de siste årene tror jeg bare vil fortsette. Dette området vil bli et enda mer sentralt sted for næringsliv de neste årene. Rogfast skal bygges - og bare det betyr mye tror jeg for kommende virksomheter som ønsker seg et sentralt sted. Da er Mekjarvik nettopp det.

Revang forteller også at TECCON har mer områder å ta av. Han ser ikke bort ifra at det blir aktuelt å sette opp ytterligere kombinasjonsbygg.

— Vi har ganske mange mål å ta av. Det er rundt 10 år siden vi kjøpte et større område her ute. Det er 17 mål å ta av, så en del av dette ser vi for oss å utvikle videre, uten at vi helt har noen eksakt plan klar, men dette er ting som kommer opp etter hvert. Nå i første omgang gleder vi oss til å ta i bruk det nye bygget.