Eva Walde Lund er rektor ved Harestad skole.

SKOLE:

– Det blir godt å få noen elever tilbake på skolen. Skolen er altfor stille uten barn, sier rektor ved Goa skole, Eva Walde Lund til Randaberg24.,

Det er første arbeidsdag etter påskeferien ved skolene i kommunen. Det skal planlegges frem til oppstart den 27. april. Ennå vet man ikke så mye om den nye skolehverdagen.

– Vi har fått signaler på at det kan være klart allerede i morgen. Jo før vi får disse, desto raskere får vi kommet i gang med å planlegge og trygge dette arbeidet. I mellomtiden legger vi planer for nye elever som har behov for et skoletilbud og tilrettelegger dette for den enkelte elevs behov, forteller hun.

Hvordan hverdagen blir for elever og lærere er for tidlig å si. Rektoren ved Goa skole er glad for tiden skolen har frem til den åpner, for å legge trygge og gode rammer for alle.

– Det å trygge ansatte, foreldre og elever i en svært uforutsigbar tid hvor ingen av oss vet hvordan det vil se ut rundt neste sving er en stor og viktig oppgave. Jeg tenker at vi så langt vi kan klare må la fakta styre oss, ikke frykt og følelser. Vi forholder oss til det ekspertrapporten anbefaler om åpning av skolen for de yngste.

Inne i klasserommene blir det trolig også forandringer - i form av plassering av pulter.

– Dette vet vi ikke helt ennå. Mest sannsynlig vil det bli retningslinjer som krever avstand mellom elevene, og da vil vi tilrettelegge fysisk og bemanningsmessig for det.