ALDERDOM:

— Hva var det vi satte i gang? Det lurer 102 år gamle Ellen Marie Svendsen på.,

Det er dagen etter at hun sto fram og fortalte om sin nå skrøpelige tilstand i livet. Hun er sliten og syk og trenger plass på sykehjem.

https://randaberg24.no/2022/01/06/vi-er-blitt-fortalt-gang-pa-gang-at-det-ikke-er-noe-venteliste-i-kommunen/

— Jeg visste jo ikke at det skulle bli så mye blest om dette, så det er vel ingen som liker meg lenger på kommunehuset, sa hun formiddag mens hun også slo fast at det får gå det og.

Det er nok ingen grunn til å tro at det stemmer, men mye oppmerksomhet ble det etter over 13.000 visninger rundt i landet og etter å ha blitt omtalt flere steder, som NRK Rogaland, P4-nyhetene og andre steder.

— Nå er NRK her, så det blir visst både på Lokalen og Dagsrevyen, sier de her. Jaja, hvis det må til skal jeg nok stå i det, sa hun litt før opptaket ble gjort og NRK satte turen videre til ordfører Jarle Bø (Sp). Senere kommer også TV2 og følger opp saken.

https://randaberg24.no/2022/01/05/ellen-102-er-nesten-blind-og-helsa-er-skropelig-kommunen-kan-ikke-tilby-sykehjemsplass/

I ettermiddag var det møte, hvor Ellen Marie, sammen med pårørende deltok på.

— Ut av det møte kom det ikke noe som har med plass på sykehjem å gjøre, men det visste vi - da dette var et allerede bestemt møte. Farmor ble tilbudt mer hjemmehjelp, men det sa vi alle i familien, også farmor at ikke var aktuelt. Ellen Marie med sine 102 år kan ikke ha flere fra hjemmetjenesten her enn hun har i dag.

Hun forteller også at det er mottatt et muntlig avslag på sykehjemsplass, men at det skriflige svaret ikke er kommet.

— Vi forholder oss til et muntlig svar, som er like bindende som et skriflig svar. Men vi venter så klart i spenning og håper at dette løser seg slik at min snart 103 år gamle farmor kan få plass på sykehjemmet - og ikke minst et sted hvor hun kan få nødvendig hjelp hele døgnet. Det synes vi virkelig hun fortjener.