UKM-GJENGEN: Ronny Gundersen (f.v.), Ingunn Moa og Thomas Raustein skal arrangere kulturmønstring for ungdommen.

- Vi har valgt å gjøre det digitalt i år. Det betyr at vi kommer til å filme alle innslagene på Varen kulturscene lørdag 13. februar, sier Thomas Raustein, fritidskonsulent ungdomskultur i Randaberg kommune.,

En etter en vil bli sluppet inn på scenen og hvis de har behov for det får de gjøre flere opptak.

- Slik situasjonen er nå har vi ikke mulighet til å ha publikum i salen, men hvis det blir lettelser kommer vi til å invitere både deltakere og foreldrene deres. Vi håper vi får mulighet til det.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/11/17/na-kan-du-melde-deg-pa-til-ukm/

Årlig arrangement

UKM er et årlig arrangement hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Det er også for dem som er interessert i sceneteknikk, arrangering, journalistikk, foto, videodokumentar, programmering og webdesign.

I år har ti personer mellom 12 og 20 år meldt seg på. Det er ni innslag totalt. Åtte er musikkrelatert og det siste er med kunst.

- I fjor hadde vi elleve påmeldte. Det blir litt færre i år, men vi er egentlig veldig fornøyd med antallet. Vi var litt redde for at ingen ville bli med på grunn av covid-19, men viruset har heldigvis ikke hatt så stor påvirkning som det vi fryktet.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/02/08/ukm-i-randaberg-som-et-middels-kaldt-bad/

Ingen interesse for mediegruppe

Men Thomas synes det er trist at ingen i år heller har meldt interesse for mediegruppen.

- Jeg tror mange har inntrykk av at dette bare er for folk som driver med musikk, men det stemmer ikke.

Fristen for å melde seg på denne gruppen er gått ut, men arrangørene håper at noen vil bli med neste år.

- Hvis det er noen som er interessert i å skrive eller ta bilder er det bare å ta kontakt med oss. Vi trenger folk som kan hjelpe oss å promotere arrangementet. Det er bare positivt hvis ungdom har lyst til å bidra.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/02/08/bilder-fra-ukm-monstringen/

Blir vist på Facebook

Arrangørene har satt av en uke til å klippe sammen innslagene som blir filmet neste uke. Disse vil bli vist på UKM TV på Facebook lørdag 20. februar.

- Vi synes dette er et viktig tilbud for folk på Randaberg til å få vist frem sitt kulturelle utrykk. Vi har gjort dette i flere år og det hadde vært veldig synd hvis vi måtte ha avlyst det.