Astrid Nerheim er blant dem som skulle vært med på UKM lørdag, men dette er nå utsatt inntil videre på grunn av sykdom hos arrangøren. |I år er det Ida Haugerud Dahl (t.v.), Ingunn Moa og Thomas Raustein som arrangerer UKM for Randaberg og Kvitsøy.|Ragnar Andrew Steine var både konferansier og satt i juryen.|Kameratene Jonas Sande Ege (t.v.), Stian Gilje Hegreberg og Alexander Viste har vært frivillig på UKM i flere år.|Astrid Nerheim valgte å synge «Halleluja».|På grunn av alle koronarestriksjonene måtte UKM i år gjennomføres digitalt.|Den kommende uken skal arrangørene bruke på å klippe sammen alle innslagene. Resultatet skal de vise frem på Facebook lørdag 20.februar.|Ragnar Andrew Steine (t.v.), Kjersti Bru og Audun Larsen satt i juryen.

UKM:

Astrid Nerheim (11) sitter på en stol på scenen på Varen med en gitar i fanget og venter på å få beskjed at hun kan starte.,

Hun har to kameraer foran seg og en på siden, og rundt 15 personer som står og ser på henne.

- Da kjører vi opptak, roper en mann fra crewet.

- Skal jeg bare begynne? spør Astrid.

- Da er det bare å starte, svarer han.

På grunn av alle koronarestriksjonene måtte UKM i år gjennomføres digitalt.

Er med for første gang

Elleveåringen åpner munnen og begynner å synge.

«Now I`ve heard there was a secret chord. That David played, and it pleased the Lord. But you don`t really care for music, do you?»

Mamma Silje Nerheim følger spent med fra siden.

- Hun er litt nervøs, så da blir jeg også det på hennes vegne, sier hun.

Astrid Nerheim valgte å synge «Halleluja».

Årlig event

Lørdag ble UKM arrangert på Varen kulturscene for fjerde gang, men på grunn av koronarestriksjoner ble det i år uten publikum. Alle innslagene ble derfor filmet.

- Det blir litt annerledes i år, men det blir kjekt uansett. Det viktigste er at det blir et arrangement, sier Ida Haugerud Dahl, kultur og administrasjonskonsulent i Kvitsøy kommune.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/02/04/slik-blir-ukm-i-ar/

UKM er et årlig arrangement hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. I år var det seks personer mellom 11 og 20 år som skulle vise seg frem med både musikk og kunst.

- I fjor hadde vi elleve påmeldte. Det blir litt færre i år, men vi er egentlig veldig fornøyd med antallet, sa Thomas Raustein, fritidskonsulent ungdomskultur i Randaberg kommune til Randaberg24 forrige uke.

- Vi var litt redde for at ingen ville bli med på grunn av covid-19, men viruset har heldigvis ikke hatt så stor påvirkning som det vi fryktet.

I år er det Ida Haugerud Dahl (t.v.), Ingunn Moa og Thomas Raustein som arrangerer UKM for Randaberg og Kvitsøy.

Stille siden nyttår

Daglig leder Torgeir Nes ved Varen kulturscene er glad for at det endelig skjer noe på huset.

- Det har ikke vært noe her siden nyttår, så det er kjekt at vi fikk til dette. Det hadde jo vært mye kjekkere med publikum. Det blir litt kunstig setting slik det er nå, men nå handler det bare om å få til noe. Det er bra for både de som arbeider her, men også for ungdommene, sier han.

Alexander Viste er frivillig for fjerde gang. Han har ansvar for å styre det ene av tre kameraer.

- Jeg ble spurt og hadde ikke noe bedre å gjøre, så da sa jeg ja. Jeg synes det er kjekt å møte de samme gamle folkene og ha noe å gjøre, sier han.

Kameratene Jonas Sande Ege (t.v.), Stian Gilje Hegreberg og Alexander Viste har vært frivillig på UKM i flere år.

For gammel til å delta

En etter en blir vist inn i kultursalen. Alle får vise frem kunstutrykket sitt to ganger, før de blir intervjuet av konferansier Ragnar Andrew Steine (20).

Hun har selv deltatt på UKM flere ganger med litteratur, men nå som hun er for gammel til å være med, er hun glad for å kunne være konferansier.

- Jeg synes dette er veldig gøy. Det pleier å være mye folk som driver på med mye forskjellig. Noen har sceneskrekk og andre ikke. Noen har stått på scenen mange ganger før mens andre gjør det for første gang, sier Andrew Steine.

- Nå blir det jo ikke slik det pleier å være, men jeg synes det er bra at de har klart å få dette til nå når ting er som det er. Det er spennende å få møte deltakerne uten å være deltaker selv.

Ragnar Andrew Steine var både konferansier og satt i juryen.

Gir tips og råd

Hun sitter også i juryen sammen med Kjersti Bru og Audun Larsen. Det er dem som skal velge ut hvem som får gå videre til fylkesmønstringen, samt at de skal gi skriftlig tilbakemelding til alle med tips og råd til hvordan de kan utvikle seg videre.

- Jeg ble smigret når de spurte om jeg ville være med i juryen. Jeg ser etter dem som skiller seg ut, har en tilstedeværelse og noe de ønsker å formidle, sier Andrew Steine.

Ragnar Andrew Steine (t.v.), Kjersti Bru og Audun Larsen satt i juryen.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/11/17/na-kan-du-melde-deg-pa-til-ukm/

Vises på Facebook

Når Astrid har sunget «Halleluja» to ganger og blitt intervjuet av konferansieren får hun diplom og en rose av arrangør Ida Haugerud Dahl.

Alle innslagene og intervjuene skal klippes sammen og blir vist på UKM TV på Facebook lørdag 20. februar. Da annonserer de også hvem som går videre til fylkesmønstringen.

- Det har gått veldig fint. Det har vært en bra dag så langt, sier Ingunn Moa, avdelingsleder kultur og fritid i Randaberg kommune etter at halvparten har vært på scenen.

Den kommende uken skal arrangørene bruke på å klippe sammen alle innslagene. Resultatet blir vist på Facebook lørdag 20.februar.