KULTUR:

Lørdag var det duket for en ny familielørdag i regi av Randaberg folkebibliotek, men denne gang i samarbeid med husflidslaget.,

På agendaen stod både gamle leker og hoppetau-verksted, og medbrakt hadde husfliden rester av sengesett og jarekanter som materiale.

Da klokken var slagen 13.00 var det fult av små barn på torget, som alle ønsket å lage sitt helt eget hoppetau. Heldigvis hadde husfliden med materiale til uendelig mange meter med hoppetau, noe som kom godt med siden det var flere titalls barn som ønsket seg en meter med ren hoppeglede.

Bestevenninnene Maria Elisabeth, Maria, Gabrielle fikk høre om arrangementet fra sine foresatte og har hoppetau som en av sine favoritt aktiviteter.

— Det var våre foreldre som fortalte om hoppetau-verkstedet og vi tenkte øyeblikkelig; det må vi få med oss, sier trioen samstemt.

Familien Mchench er glad for biblioteket sin kreativitet, og at de satser på familier i blant. Barna Haya og Hassan fikk begge lag hvert sitt helt eget hoppetau.

— Vi kom hit for å levere bøker og ble glad da vi oppdaget at det skjedde noe på torget. Mine barn elsker å hoppet tau, så dette var en perfekt lørdagsaktivitet, sier mor Safaa.

Arrangementet var en del av 100 årsjubileet til Randaberg, og skapte under skyfri himmel og solskinn god stemning på torget.