SØLVKNIVEN: —

Endelig kan jeg, på vegne av juryen meddele at det er Frode Eie Larsen som blir tildelt «Sølvkniven» for 2021.,Det forteller Simen Ingemundsen i en pressemelding. «

Sølvkniven»

er Randabergs litterære pris som gis til en av forfatterne som deltar under krimfestivalen som arrangeres - eller som har vært arrangert på Randaberg.,

Under pandemien har arrangementet vært avlyst.

— Takket være godt over 500 folkestemmer og en godt kvalifisert jury, ble det til slutt enighet om hvem av de nominerte som hadde skrevet fjorårets beste kriminalroman.

I år var Kjell Ola Dahl «Assistenten», Sven Petter Næss «Skjebnesteinen», nominert sammen med Frode Eie Larsen.

<img class="alignnone size-full wp-image-36089" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/03/161313964_1758836160963357_2640660570311292193_n.jpg" alt="" width="2048" height="2048" >

— Vinneren som forøvrig har 10 års jubileum som krimforfatter i år, får prisen for sin nervepirrende, hårreisende og altoppslukende kriminalroman «Så ble det kaldt». Med denne boken, har han virkelig vist sin framgang som forfatter. Han har virkelig krøpet i gradene, og juryen tør å påstå at Eddi Stubb, er en etterforsker som de fleste bør ha bøker av i bokhyllene sine, forteller Ingemundsen videre.

Videre heter det: «Frode er en verdig vinner, fordi han har klart å snekre sammen et fabelaktig godt plott og den innfrir til de grader med sin innmari gode fremdrift. Boken har korte kapitler som fremstår som tiltalende på leseren og disse korte kapitlene bidrar til at leseren henger lettere med når historien veksler mellom forskjellige perspektiv. Historien oppleves som givende og pirrende da det er vanskelig å vite hvem som står bak ugjerningene i historien. Larsen har gjort en genistrek ved å kaste ut forskjellige ledetråder som konstant har potensiale for å føre leseren på villspor. Juryen slet med å gjette hvem som sto bak ugjerningene før boken avslørte det. Frode har uten tvil skrevet sin beste bok til nå».

— Vi mener at Frode Eie Larsen har gjort et svært godt stykke arbeid. Gratulerer så mye til forlaget og forfatteren, med prisen håper vi i juryen at Frode får inspirasjon til å skrive flere kriminalromaner i framtiden.

Juryen har i år vært bestående av juryleder Simen Ingemundsen, Henning Sviland, Hanne R. Utheim og Astrid T. R. Skjeggerud. Trofeet er smidd av Smed T. Kristiansen og skal forestille en kniv i blodpøl.

Det er fjerde gang «Sølvkniven» deles ut.