Svampekast: Det ble en kald fornøyelse for rektor Marsli.

TV-AKSJONEN:

— Det er jo fantastisk at eleven har klart å samle inn så mye penger, sier en stolt rektor.

Klippekort på skolen

Nytt for i år er klippekortet, noe som gjør at foreldrene til elevene selv kan velge beløp de vil betale inn. Beløpet skolen nå har passert er svimlende 46.400 kr.

— Det er vanskelig å få tak i kontakter i dag, derfor er det bedre med spleis og klippekort, sier Marsli

I løpet av uken skal rektor utfordres i mye forskjellig. Ved 20.000 skal han synge «You never walk alone» i skolegården, ved 30.000 mister han håret, ved 50.000 skal rektor utfordre ordfører i boblefotball, og ved 70.000 blir det en leksefri uke på skolen.

— Alle håper på en leksefri skoleuke, ungdomsskole elevene har faktisk dratt det så langt at de vil gi alle konfirmasjonspengene sine for å få leksefri. Så det er en ganske engasjert skole som nå har aksjonsuke

Håret ryker onsdag

Målet for at rektor skal miste håret er alt nådd, og i friminuttet på onsdag skal elevrådet prøve seg som frisører. Per Jarle Marsli vet ikke hvilken frisyre han får, men håper at de vil han godt. Da rektor fortalte om utfordringen hjemme, falt det ikke i god jord.

— Familien er ikke imponert og de som gruer seg mest er barna, de gruer seg til å se meg uten hår, sier han og legger til.

— Men hele familien har sagt det går fint siden det går til en god sak.

Torsdag var planen at ordfører Jarle Bø skulle utfordres i sumobryting, men siden det kostet en del for draktene, har rektor en annen plan.

Går mot leksefri uke

— Randaberg arena har lånt oss to boblefotballer, de skal vi tre på oss. Hva som blir selve utfordringen er enda ikke planlagt. Det blir mest sannsynlig et kappløp.

I tillegg til kakesalg og loddsalg, arrangerer også skolen sponsorløp, spøkelseshus og Grødemtalentene denne uken. Rektor synes det er fantastisk hva elevene gjør for aksjonsuka og gleder seg over at de snart nærmer seg målet på 70.000 kroner.

Da artikkelen ble publisert var det samlet inn vel 46.000 kroner.