Oda Angell Storhaug opptrer på sommerfesten til Fortum Oslo i 2019.

KULTUR:

Oda Angell Storhaug er en av syv talenter fra Randaberg som er tildelt Norsk tipping sitt Drømmestipend opp igjennom, fra 2004 til dags dato. Storhaug er den femte i rekken og fikk sitt liv snudd på hode da hun fikk anerkjennelsen i 2010. Det var sanglærer Merethe Rage Aasvold fra kulturskolen i Randaberg som hadde nominerte henne. Sangen hun sendte demo av var «Make you feel my love».,

https://open.spotify.com/track/273QnyCvJB65rScHJ1nPZb?si=HbKd-S1kRRCfsJAsP3hn1Q

Mottakere av Drømmestipendet i Randaberg:
,2004: Gunnlaug M. Gilje, musikk,
,2006: Trine Petterson, musikk,
,2007: Anette Hellstrøm Olsen, visuell kunst,
,2009: Espen Behrens, musikk,
,2010: Oda Angell Storhaug, musikk,
,2018: Rebekka Elida Aase Bø, musikk,
2019: Helle Johansson Lindboe, musikk

Randaberg24 tok kontakt med Oda Angell Storhaug for å høre om hvordan tiden etter hun mottok stipendet har vært.

— Først og fremst må jeg si at å få den anerkjennelsen har betydde utrolig mye for meg. Elleve år etter driver jeg enda med musikk, og krediterer det delvis til at jeg fikk en så god musikkutdannelse på kulturskolen. De viste meg at jeg hadde et talent verdt å ta vare på.

Randabergbuen fikk 10.000 kroner, som hun brukte på videre musikkutdannelse ved Toneheim folkehøgskole. Der gikk Storhaug et år på solosanglinja. Ett år etter folkehøyskolen begynte Storhaug på maskin-linja på NTNU.

https://open.spotify.com/track/0qnj9ufJJM6Xk4xuoyvHZp?si=DBN7RWcdRF69UV5zvKjcuA

Gjennom studietiden sang hun først rundt to år i Trondheims-damekoret Cantus og fikk gleden av å være med på både å vinne VM i kor i Kina i 2012, og å synge i åpningslåten til Disneyfilmen Frozen. Etter det var hun vokalist og leder i linjeforeningsbandet «the lubricators» til Smørekoppen (foreningen til maskin) i rundt tre år. Siden har hun flytta til Oslo, og synger nå i ett hobbyband som tar oppdrag i ny og ne. I tillegg tar jeg innimellom solooppdrag, gjerne i bryllup og jobbfest).

https://youtu.be/fm74Tvh7KrI

— Før jeg fikk stipendet var jeg egentlig like aktiv, jeg gikk faste sangtimer på kulturskolen i Randaberg, og gjorde større og mindre oppdrag i Randaberg og Stavanger.

Til slutt hvilke tips og råd vil du gi til dem som føler de har en artist i seg?

— Et tips må være å ta timer i instrumentet sitt for å utvikle seg mest mulig, ha gode folk rundt seg som man kan støtte seg på, og være forberedt på å måtte jobbe beinhardt.