Konsert i en bakgård i Oslo, sammen med Julie Enger Børresen alias LULI.|

KULTUR:

Heggheim er født og oppvokst på Valahaug i Randaberg sentrum. I den grønne landsbyen bodde han fram til han var 19 år. Etter mye fram og tilbake, endte han opp i Oslo, der han nå har bodd i 7 år.,

— Jeg stortrivdes på Randaberg, men angrer ikke på at jeg flytte til hovedstaden. Jeg merker at Oslo er et bedre stedet for oss som ønsker å videreutvikle oss innen musikkbransjen.

Gikk på musikklinje ved folkehøgskole

Han gikk på Harestad skole, for så å studere ett år på Randaberg videregående skole, før han skiftet til musikklinja på St. Svithun. Etter videregående flyttet han til Gjøvik der han gikk på musikkfolkehøgskole i ett år.

— Det var tider å gå på folkehøgskole. Der fikk jeg utvikle meg enda mer.

Heggheim sin første offentlige opptreden var på UKM, der han fremførte sin egenskrevne låt «Winters gale».

— Det var da karrieren min startet for fullt.

På videregående skole spilte han i bandet «Kurt Tank». Et hardcore band, på grensen til Heavy Metal. Bandet bestod av trommis Audun Larsen, bassist og vokalist Henrik Schneiderat og gitarist Ruben Berle Karlson, samt Heggheim på gitar.

— Vi spilte ganske intens musikk, men vi hadde det ganske kjekt.

Utenom å være gitarist i «Kurt Tank» var han en del av Tom Waits kabaret på videregående skole, og på musikklinja i Viken var han med på å sette opp en rekke musikaler.

— Det gikk for det meste i folkerock på folkehøgskolen. Noe som var en svært trivelig musikksjanger.

Musikalsk fremgang i hovedstanden

Etter mange år som student i Oljebyen, flytte Heggheim til Oslo, der han stiftet bekjentskap med Julie Enger Børresen, trommisen i Frk. Fryd. Sammen spilte de en rekke konserter.

— Det var enormt kjekt å være gitar for Børresen.

I tillegg til sitt eget soloprosjekt, var han gitarist for LULI. Først startet han som gitarist, men gikk etterhvert over til å også være backup vokalist. I 5 år spilte de konserter i storbyer som blant andre Stavanger, Bergen og Tromsø.

— Samarbeidet lever fortsatt, men vi er ikke like aktiv lengre. Trenger hun en gitarist og backup vokalist stiller jeg sporadisk opp.

I samarbeid med LULI opplevde Heggheim en rekke ting. Nylig opptrådte han sammen med LULI i en autistisk konsert på Mablis. I tillegg fikk de gleden av å spille på P3 konserten på Slottsfjell i Tønsberg.

Singlene han spilte inn med LULI var.

https://open.spotify.com/track/6pqhKa0Ggakc2MdJWFxgOp?si=bdFdCUXLQA-1msKa1ZZHLA

«Lokka øynene» - 2016

https://open.spotify.com/track/0zMa2otQazzOFUM2Wb5bmW?si=KEEOGW4fT7a5uq_vwK4_2w

«Ingen smerte» - 2016

https://open.spotify.com/track/28xt9fVe3pbXQX3SG0O3C7?si=7Yh6pwgqQPOjruVwX16F1g

«Ka e greia» - 2017

Mange planer for framtiden

Et av de samarbeidene Heggheim er mest stolt over er som gitarist for Tonje Halbjørhus. Med henne spilte han konserter over store deler av Norge. Sjangeren er Amerikana, og på Sommertoget til NRK i 2017 opptrådte de sammen.

https://youtu.be/1Bp-7EwhvZ4

— Det var stort å få opptre i beste sendetid på Rikskringkastningen.

Framtidsplanene til Knut Heggheim er å videreutvikle sitt eget soloprosjekt, samt ofre mer tid for bandet GETE, der han ble fast medlem i januar. På grunn av pandemien har ikke Heggheim fått dratt på turné sammen med dem, noe som han gleder seg enormt mye til. Neste år venter turné sammen med GETE. I tillegg blir Tonje Halbjørhus med i studio for å spille inn noen låter.

https://open.spotify.com/artist/2J3N8wdoxrNWFiu4czycda?si=bz3MKn1CRDu_EE6c4JbF2A

— Jeg gleder meg til å drive med musikken videre, sier han og avslutter.

— Angrer ikke et sekund på at jeg satset på musikken.

Rareste konsertopplevelsen Knut Heggheim har hatt var da han tok teorikurs til sertifikatet. Kjørelæreren hadde mast gjennom hele kurset om Knut kunne spille noen låter på gitaren. Den gang vekslet han mellom videregående skole og kjøreskole. Med gitaren på ryggen møtte han opp til kjøreskolen. Etter mye mas, ga han etter og spilte noen låter i siste teoritime. Det var et spesielt øyeblikk å spille for så få, men Randabergbuen stortrivdes. For da fikk han gjøre hva han likte aller best, nemlig å spille gitar.