Musiker: Randabergbu Kjetil Fjelde har lang fartstid som musiker, lydmann og musikklærer. |

KULTUR:

Han er født og oppvokst på Grødem, gikk på helse og miljø ved Randaberg videregående, og hadde sine ungdomsår i Credimus sammen med blant andre prisbelønnende Hans-Peter Lindstrøm.,

— Det var jo slik på Randaberg, at på bedehuset, ja der fikk vi spille musikk.

Sin første offentlige opptreden hadde han som 15 åring i Randaberg-revyen. Han glemmer ikke tiden på Grødem, da han spilte sammen med blant andre Glenn Lyse, Christer Knutsen, og Ove Storland. Sistnevnte holder Fjelde i disse dager på å etablere et nytt band sammen med.

— Jeg, Ove Storland, Sindre Sivertsen og Stein Skorstad har sammen startet bandet Blah, noe jeg satser fullt på i disse dager.

Han stiller opp på alle mulige arrangementer, og driver et eventbyrå; der de som skal drikkes ut til bryllup, kommer i studio, velger sang og spiller den inn.

— Det er ganske morsomt og veldig populært. «Bare så du vett det» er vell den som folk bestiller mest, sier han og ler.

Han cover artister, samt spiller egne komponerte låter. I tillegg er han konsernansvarlig og hjelper andre artister i studio. Kjetil Fjelde driver med pop, rock og visemusikk.

— Jeg stortrives med det jeg gjør og er stolt over å være fra Grødem på Randaberg.

Fjelde mestrer piano, gitar, trommer og ukulele, men bassgitar er noe han først og fremst liker best. I dag er han bosatt på Storhaug, og tre dager i uken pendler han fram og tilbake til Sandnes for å lære elever ved musikkskolen å spille instrumenter.

— Det er noe av det kjekkeste jeg gjør. Utenom det blir det en del studioarbeid og da får jeg ikke møte så allverdens med mennesker.

Noe av det Kjetil Fjelde er mest stolt av, er gruppen Monosapiens og samarbeidet med Helge Tovund. Han som står bak tekster til både Vamp og Bjørn Eidsvåg.

https://open.spotify.com/artist/4FvE4Whowd6GXpaK08aGg2?si=M-pn3b3DSAaH6htejtHk0w

I tillegg til bandet Blah, driver han også sammen med kamerat og samarbeidspartner Ove Storland, å lage en ny Rocketroll-sang. På den har de fått med seg Grødem kirke sitt barnekor til å kore. Han nevner også samarbeidet med Randi Engelsvold på hennes visesang plate «Fager Draum» som en av sine største bragder.

https://open.spotify.com/album/26qKVAZq1mi7Iv1D8y5i1s?si=-7KLFFZUSS6hSiuqmNnB-w

Han har ingen planer om å flytte tilbake til Randaberg med det første. Fjelde trives på Storhaug, hvor han hos sine besteforeldre tilbrakte flere av sine barneår.

— I dag fokuserer jeg mest på bandet jeg holder på å etablere sammen med Ove Storland. Om Blah kommer til å dra ut på konsertturné er enda usikkert, men det kommer mye spennende på den fronten framover. Så det er bare å vente.