UTLANDET:

Magnar Harestad vokste opp på en gård på Bø i Randaberg. Han gikk barne- og ungdomsskoleårene på Harestad skole og tok elektronikk med fokus på IT ved Randaberg videregående skole.,

Det var jobben som brakte Magnar Harestad til den Syd-østlige delen av Sverige. Fra 1995 til 2012 har arbeidsplassen til Harestad blitt kjøpt opp og skifte navn hele fire ganger. Han begynte opprinnelig i Stavanger firmaet Cimtec i 1995, som ble WM-data i 1997 og Logica i 2008. Nå har han ansvar for ett svensk avdelingskontor i Karlskrona ut av ett stort globalt Kanadisk IT-firma som heter CGI.

— Jeg har en fantastisk jobb, og kommer ikke til å flytte tilbake til Randaberg. Selvfølgelig savner jeg bygda og familien, men jeg stortrives her i Ronneby.

Havet er noe av det viktigste for Harestad, noe som har gitt han fred. Randabergbuen kan fortelle at Ronneby er ett maritimt sted med mye sol og varme, litt slik som i Randaberg på en fin sommerdag.

— Jeg angrer ikke et sekund på valget mitt og har hatt en eventyrlig reise i arbeidslivet. Det som begynte som en kundebehandlings jobb i Stavanger, har ført til at jeg i dag er sjef for 25 ansatte og dagligen leder avdelingskontoret till CGI i Karlskrona. CGI er ett globalt firma med ca 80.000 arbeidere rundt om i hele verden. Det er ikke noe jeg hadde sett for meg da jeg var liten i Randaberg.

Det begynte med 20 - 30 ansatte i Stavanger og vokste seg større og større. Så i dag er det ett av Nordens største IT-firma.

https://open.spotify.com/artist/2nnXrL87cBFRyts2KrVSvv?si=jcEM9-dCQtikGrXjHSy7Fg

— På fritiden driver jeg med musikk. Jeg har nemlig laget musikk for en rekke retro spill på Commodore 64 og Commodore Amiga. I tillegg bruker jeg mye tid på min datter og sønn, som driver med litt av hvert. For rundt her er det mulig å drive med golf, tennis, ridning, svømming og padel. Sistnevnte aktivitet er blitt veldig populært her under covid-19.

Han føler seg heldig, alt har lagt seg til rette for Magnar Harestad og han anbefaler samtlige å flytte til utlandet om de får tilbud av jobben sin.