Foredrag: I løpet av en time fascinerte han publikum med sitt omfattende innblikk i religion og politikk i USA.|Utgangspunkt: Denne boken holdt Helge Simonnes fokus på gjennom foredraget.

KULTUR:

— Jeg er ikke vant til at så mange kommer for å høre på meg, åpnet Helge Simonnes med et smil.,

Det var på Varen kulturscene det skjedde torsdag kveld. Flere hadde møtt opp for å høre sunnmøringen fortelle om den konservative kristendommens rolle i USA og valgkampen. Gjennom tre kvarter forklarte Simonnes hvorfor så mange kristne trodde på påstandene til Trump.

— Jeg må advare dere om at dette ikke er noe oppbyggelig foredrag, fortsatte Simonnes.

I løpet av foredrag på kulturscene ble religion og politikk satt i fokus, og han gikk dypt inn i hvordan det skaper problemer i verden.

Denne boken holdt Helge Simonnes fokus på gjennom foredraget.

— Jeg skal fortelle dere om hvordan Gud ble så sterk trukket inn i den amerikanske politikken, fortsatte sunnmøringen.

Han tok nøye for seg bibelstuntet til Trump den 1. juni 2020 og stormingen av Capitol Hill den 6. januar 2021. I tillegg tok han utgangspunkt i konspirasjonsteorier som blant annet; Om Donald Trump hadde kjøpt stemmer under valget.

— Den massive støtten til Donald Trump et eksempel på hvor sårbart det blir når politikk og religion blir for tett sammenvevd, noe vi ser svært mange tilfeller av også i Europa, sa Simonnes før kveldens foredrag.

Helge Simonnes leste høyt fra bøkene sine, og avsluttet med den åndelige vær varsom plakaten som han er mest kjent for. Det ble også stilt spørsmål fra salen, som foredragsholderen svarte entusiastisk på.

Faktaboks:

,Simonnes har en lang fartstid som sjefredaktør i Vårt Land. Kom nettopp ut med boken «Trump, Gud og kirken», og er tidligere kjent for bøkene: «Kampen om korset i politikken» og «En Gud for de mange». Foredraget er en oppfølging og er basert på boken som han nylig ga ut.,

Kilde: Varen kulturscene

Helge Simonnes takket for oppmerksomheten hos publikum, og gode spørsmål.

— Det var fantastisk å prate til et lyttende publikum og Randaberg er en fin plass å holde foredrag, sa Helge Simonnes til avisen etter foredraget.

Arrangørene skriver følgende om foredraget.

Hvite, evangelikale kristne ble den velgergruppen som støttet sterkest opp om Trump ved valgene i 2016 og 2020. Disse velgerne forble lojale til presidentens påstand om at «valget var stjålet». En allianse av voldelige Proud Boys, QAnon-konspiratorikere og kristne deltok i stormingen av kongressbygningen 6. januar 2021. De krevde at visepresident Mike Pence skulle henges fordi han bidro til å godkjenne valget av Joseph Biden som ny president. De samme gruppene har markert seg som koronaskeptikere og vaksinemotstandere. Foredraget gir innsikt i hvordan støtten til Trump ble så grunnfestet, og hvilke konsekvenser den religiøse retorikken kunne ha fått for demokratiet.