KULTUR:

— Det er enda usikker på hvordan russetiden blir. Jeg vet mange kommer til å bli skuffet hvis årets russetid blir lik de to forrige årene, sier russepresident Alexander Wiggen ved Randaberg videregående skole.,

Vi i Randaberg24 tok turen innom for å prate med Wiggen om planene for årets russefeiring. Selv er russepresidenten samarbeidspartner med Landstreffet i Kongeparken på Ålgård, går påbygg og er en del av gruppen «Loud Luxury». Sammen med 24 andre eier gruppen en av tre russebusser som representerer Randaberg videregående skole.

— Jeg gleder meg til årets russetid. Randabergrussen er veldig opptatt av å respektere restriksjonene rundt pandemien, men vi finner alltids smutthull. For det er jo tross alt russetid bare en gang i livet.

Alexander Wiggen vet godt hvilket rykte randabergrussen, har ingen planer om å ødelegge det og er klar for å opprettholde ryktet som Rogalands verste russ. I tillegg kan russepresidenten love å skape ett godt miljø enten du er russ eller ikke.

— Alle på skolen skal ha en god skolehverdag, randabergrussen skal ikke ødelegge. Så folk behøver ikke å være redde, for er det noe jeg kommer til å slå ned på, så er det hvis mine medruss skaper uhygge i gangene. En utrygg skolehverdag skal ingen ha.

Han kan fortelle om investeringer til langt over millionen og håper at Rogaland fylkeskommune sitt digitalt informasjonsmøte for russens foresatte den 18. januar vi føre til en trygg russetid og mer frihet til tross for pandemien.

— Vi kommer ikke til å gi faen i pandemien, men vi kommer samtidig til å ha en spektakulær russetid. Det er jeg ganske så sikker på, avslutter Alexander Wiggen.