UTLANDET:

Synne Pedersen er oppvokst på Grødem, hadde barne- og ungdomsskoleårene på Grødem skole og tok studiespesialisering ved St. Olav videregående skole og Randaberg videregående skole. Planen var først å studere i København, men ved en ren tilfeldighet og etter en anbefaling fra hennes gymlærer endte hun opp i Aarhus. Etter fem år som medisinstudent i Danmark angrer hun ikke ett sekund på valget sitt.,

— Husker veldig godt den gangen jeg satt å skulle sende søknader til skoler rundt omkring. Jeg ville studere borte, men ikke velge ett land der studie koster mye og ett sted der en må lære seg ett nytt språk. Etter mye fram og tilbake sendte jeg min søknad til Aarhus Universitet og kom inn, sier Synne Pedersen.

Arranger trening og strikkekvelder

Hun har ikke planer om å bosette seg i Danmark for godt, men har et år igjen av medisinstudiet. Når studiet er fullført er hennes plan å flytte tilbake for å jobbe ved Stavanger Universitetssykehus.

— Jeg storkoser meg her i Aarhus, har bygget meg ett nettverk og er med i styret i ANSA en studentorganisasjon drevet av nordmenn. ANSA står forresten for Association of norwegian students abroad. Hver uke arrangerer vi trening og en gang i måneden inviterer vi medstudenter til blant annet strikkekveld. Disse arrangementene har gitt meg mye.

I løpet av sine fem år i Aarhus har hun følt på lite hjemmelengsel. Pedersen er fornøyd med den gode levestandarden, og takker Lånekassen for de økonomiske midler hun har fått tildelt.

— For de som tenker på å studere borte, gjør det. Aarhus er et fantastisk sted å bo for oss studenter. Et bra universitet og et godt studentmiljø.

Liker å utforske byen

På fritiden pleier Synne Pedersen å spille fotball, gå turer i hjorteparken, spise streetfood og dra på festivaler, men husker godt de første dagene i Aarhus.

— Mor og far kjørte meg hit, da hadde jeg sommerfugler i magen. Så da de kjørte hjem igjen var det en surrealistisk følelse å stå alene igjen i sin egen leilighet. Da var det rett ut og møte nye folk, avslutter Synne Pedersen.

Hun anbefaler folk å velge medisinstudiet, og forteller at hennes mest spennende opplevelse i studiet var turen til sykehuset i Grønland. Lange avstander og lite utstyr, gjorde opplevelsen enda mer nervepirrende. Det å ha egne pasienter og være del av et legeteam var inspirerende og lærerikt.