Salg: Nå begynner slaget av kasserte bøker ved biblioteket, noe som bibliotekar Rune Stokdal gledelig viser fram.

KULTUR:

En gang i året går bibliotekar Alf-Helge Mitchell gjennom bokhyllene for å kasserer godt slitte bøker og bøker som ikke er av dagens interesse. Noe som bygdas lesehester setter stor pris på.,

— Vi hadde i går kunder som hamstret med seg bøker, sier bibliotekar Rune Stokdal.

Han er glad for å slippe ansvaret med kassering, men er glad for at bøkene får nye hjem. Samtidig liker han at det gjøres plass til nye bøker i hyllene.

— Slik er det bare, synes det er trist at vi må kaste en god del etter salget, men godt at noen spares.

Det er alt fra krim til kioskromaner som kasseres, og Rune Stokdal som ofte pleier å gå innom brukthandlere er alltid på leit etter erstatningsbøker.

— Se på denne for eksempel, sier Stokdal og viser fram en Stieg Larsson bok.

— Denne fikk jeg til 10 kr på et bruktmarked. Da bytter jeg dette eksemplaret med det slitte vi har. For Stieg Larsson er en svært populær forfatter hos oss. Det hadde vært krise om vi ikke hadde bøkene hans inne.

Han takker folk som kommer innom og gir bøker. Biblioteket legger også noen bøker inn i bokbyttebua på torget. Noe som Rune Stokdal ser brukes titt og ofte.

— Folk ser og tar med seg bøker, slik er kjekt å se.

Han håper på folk kommer innom å hamstrer bøker framover og synes det er dumt å ikke kunne ha boktrallen ute under høstmarken, men tenker at folk finner fram uansett.

— Folk er velkommen til biblioteket for å skaffe seg gode bøker til en rimelig pris.