Arne Scheie tar med seg «Drillo» til Randaberg. ||Kristin Kallekleiv er butikksjef for Plantasjen på Randaberg. |

QUIZ: Det er ikke før 27. mars og det er heller ikke noen nyhet. Arrangementet har vært klart en stund på arrangørens hjemmesider.,

– Dette er noe både jeg «Drillo» virkelig ser fram til. Han er et leksikon når det kommer til geografi, mens jeg klarer meg helt greit på blant annet fotball og ski, sier Scheie til Randaberg24.

Det er nok muligens en underdrivelse, det siste. For opp gjennom et langt yrkesliv i NRK har han reist land og strand rundt med både fotball og hopp som spesialfelt.

872 kamper

– Jeg har opplevd mye opp gjennom årene. Samtidig har jeg blitt kjent med svært mange mennesker på alle turene, forteller han.

Og det er litt av et arbeidsliv vi snakker om.

– Hvor mange kamper og hopprenn har du kommentert?

– Det er pussig at du spør, for jeg har kontroll på hver eneste kamp og hvert eneste hopprenn. Når det kommer til fotball er det snakk om 872 fotballkamper i kommentatorbua, mens jeg har 1024 hopprenn.

75-åringen tar med andre ord med seg mye erfaring også til Randaberg, og noen av spørsmålene kan fort komme fra noen av de mange opplevelsene han har samlet opp gjennom årene.

Randaberg

– Det som også er moro er jo å komme rundt å treffe folk. Det er enormt mye kunnskap ute og går, noe jeg også regner med å oppleve på Randaberg. Her om dagen var vi i Bodø. Der møtte vi tidligere Glimt-spillere som Harald «Dutte» Berg og hans sønn. Ørjan.

I Stavanger har han vært en rekke ganger tidligere, men Randaberg har han muligens bare kjørt forbi på E39.

– Men jeg vet jo at fotballklubben hadde en satsing for noen år siden og blant annet var i det som da het Adeccoligaen.

– Ja, det er riktig - men for å ta en quiz: Hvilken divisjon spiller Randaberg i nå?

– Å, jeg ville nok si at de med nærheten til Stavanger burde hatt et lag i 2. eller 3. divisjon, så jeg sier 3. divisjon, svarer han.

Det var feil, for det er jo 4. divisjon.

– Sier du det ja, men jeg får håpe de kommer seg opp en divisjon eller to da. Kan det gå denne sesongen, tror du?

– Muligens kan det nok det, svarte vi.

Turen til Randaberg er et stykke unna - og samme helgen står Kvinesdal for tur.

– Det pleier å være satt ut bord til lagene som er med. Vi håper det kommer mange som liker quiz, for både «Drillo» og jeg gleder oss til dette, avslutter han.