KRIMFESTIVAL:

I sitt daglige virke har du ganske sikkert fått med deg at Simen Ingemundsen jobber som journalist i Randaberg24. På fritiden, når han har det, går det mye i bøker. Denne helgen er det krim som gjelder.,

Fredag og lørdag kveld er det hans etter hvert årlige arrangement «Blodig alvor i landsbyen».

— Dette er fjerde gang, altså er dette også blitt en tradisjon. Riktignok måtte vi avlyse i fjor på grunn av pandemien, men nå teller jeg bare ned til starten fredag kveld, forteller han.

Det er to arrangementer under årets festival, begge i kjelleren på biblioteket. Fredag er det Hanne Kristin Rohde og Agnes Lovise Matre som gjester bibliotekskjelleren for to spennende og interessante bokbad, mens det lørdag er Tom Egeland og Frode Eie Larsen som kommer.

Bokbad og drøs

— Det blir bokbad med alle de fire forfatterne og også gode muligheter for å slå av en drøs med dem. Jeg er spent på hvor mange som kommer de to dagene. Jeg føler at programmet er godt ivaretatt.

Det skal også deles ut priser. Agnes Lovise Matre vant Sølkniven for 2020, mens Frode Eie Larsen er årets vinner

— Det blir utdeling av priser begge kveld, siden det jo ikke ble festival i fjor. Vi kan nesten si det er to festivaler i ett. Men jeg mener vi har gode forfattere som kommer, med mange bøker som de har skrevet.

54 bøker

Det har han rett i, for de fire forfatterne som kommer har til sammen skrevet hele 54 bøker opp gjennom årene - flere av dem er bestselgere.

— Bibliotek, bøker og krim hører jo sammen, så nå føler jeg at vi har funnet vårt sted å arrangere krimpfestivalen på. Jeg gleder meg, det blir spennende og ikke minst tror jeg dette faller i smak hos randabergbuen.