KULTUR:

Lørdag 12. februar var det duket for en time med høytlesing, lek, sang, rim og regler i bibliotekskjelleren, men svært få tok turen til årets første «Revungen»-samling på folkebibliotek.

— Jeg er overhode ikke overrasket. Dette viser tydelig at vi er nødt til å begynne å bygge tilbudet opp igjen.

Opplegget er laget spesielt for barn som har vært på helsestasjonen for 18. måneders sjekk, og boken som deles ut er en ren billedbok tilpasse absolutt alle.

Prosjektet går under bibliotekets opplegg; «Bøker fra livets begynnelse», og er et samarbeid med Helsestasjonen og Foreningen LES.

— Vi har barseltirsdag for de bitte små og så har vi Revungen for de som er halvannet år. Så vi prøver å dekke over alle livets stadier. Vi vil være et møtested for alle småbarnsfamilier, og håper med slike tilbud som «Revungen» at barna vil forsette å bruke biblioteket.

Totalt er det 150 barn som årlig henter «Revungen»-boka på biblioteket. Det som startet som et pilotprosjekt i 2019 er blitt svært populært og nylig inkluderte Randaberg folkebibliotek Kvitsøy kommune, som totalt har 5 barn i året som henter bok.

— Boka er ganske populær, men vi håper etterhvert på flere tilhørere på samlingene. Vi fikk jo til to godt besøkte samlinger, men så kom pandemien. Nå som restriksjonene er færre håper vi at småbarnsfamilier kommer innom på våre fremtidige samlinger, avslutter Østrem.

Neste samling er allerede planlagt 7. mai. Ikke hentet bok, det kan du gjøre når som helst, så sant biblioteket har åpent.