KULTUR: I morgen er det duket for litegrann Hollywoodstemning i Haugesund, når den årlige Amandaprisutdelingen finner sted.

I fjor dro «Tottori! Sommeren vi var alene» inn to priser, der i blant for beste barnefilm. Filmen ble også nominert for beste regi. I år kan en film «Robin og Planeten» med tidligere randabergbu og hennes barn hanke inn prisen for beste kortfilm.

Foto: Cappelen Damm

— Det er veldig kjekt at «Robin og Planeten» er nominert for beste kortfilm. Dette er en film med mye spesial effekter, så jeg var veldig imponert over jobben Billie Østin gjorde. Det er ikke lett å spille mot løse luften eller en lampe. Det er teknisk krevende spill og hun var bare sju år under innspilling, forteller Salomonsen

Filmen er produsert av Chezville, som Siljes mann Arild Østin Ommundsen er styremedlem i og Gary Cranner står som produsent.

— Vi kommer ikke til å være i salen i år, vi var der i fjor, da vant vi for beste barnefilm med «Tottori! Sommeren vi var alene» og for beste musikk av Thomas Dybdahl. I år ønsker vi Johan Kaos, som er regissør og skaper av boken og universet om «Robin og Planeten» masse lykke til! Han var en fest å jobbe med for både store og små skuespillere, så vi håper selvsagt han vinner.