Hava Orlishta (63) og Natsnet Temuzgi (30) er begge aktiv i «Kvinner møter Kvinner».|Festkledde: Noen av kvinnene som feiret 15 års jubileet onsdag 24. november.|

KULTUR:

Annenhver onsdag året rundt møtes 100 kvinner fra 30 land på dagsenteret i Vardheim. I løpet av ett par timer sosialiserer, aktiviserer og hygger de seg. Den 24. november var det en spesiell kveld, nemlig 15 årsjubileet til «Kvinner møter Kvinner». Da hadde flere titalls kvinner møtt opp for å feire det store jubileet.,

. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Hava Orlishta har vært med i 14 år og er det eldste medlemmet i «Kvinner møter Kvinner». I løpet av de årene hun har vært med i foreningen, har Orlishta også vært med i styret i 9 år. Hun glemmer ikke den første dagen i «Kvinner møter Kvinner».

— Jeg ble invitert av Elsa Vistnes og da jeg kom ble jeg inkludert av en fantastisk gjeng allerede fra første stund. Det var som å komme hjem, sier Orlishta.

I løpet av de årene Orlishta har vært medlem, kan hun ikke glemme førstehjelpskurset og svømmeopplæringen. Hun er takknemlig for alt hun har lært opp igjennom og trives i selskap med de andre kvinnene.

Natsnet Temuzgi er ett ganske nytt medlem og har vært med i 5 år. Som foreningens yngste medlem er Temuzgi svært takknemlig for å ha en plass å komme til, ett sted der hun føler seg velkommen. Hun takker spesielt Songül Bulut og Mary Høvring som annenhver onsdag skaper en møteplass der en lettere kan integrere seg.

— Jeg gleder meg hver gang, ett stort høydepunkt i uken, som jeg setter stor pris på, sier Temuzgi.