Publikum satt konsentrert å lyttet til #helsesista.|#helsesista tok utgangspunkt i boken hennes gjennom hele foredraget.||Sanne Idsø (t.v), Tale Marie Krohn Engvik og Camilla Eskildsen.|Da ungdommene kom var det ungdomsdiakon Katrine Immerstein Gilje som introduserte #helsesista.|Caroline Eskildsen (t.v) og Sanne Idsø var de første som møtte opp på foredraget.

KULTUR:

— Jeg er så uendelig glad for at du, #helsesista kunne ta turen hit i kveld. Jeg er også veldig takknemlig for at du er tilgjengelig på nett. Du gjør en svært viktig jobb, åpnet Liv Helen Austbø.,

Liv Helen Austbø ønsket #helsesista velkommen, da hun besøkte Grødem kirke. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

I løpet av tirsdagskvelden holdt #helsesista foredrag både for voksne og ungdommer, der hovedbudskapet var å #vågeåvære seg selv og hvor viktig det er å fortelle hemmeligheter som er vonde å bære. I løpet av to timer fortalte hun engasjerende om sine egne erfaringer, og brukte flere eksempler fra sin Instagram- og Snapchat konto for å illustrere budskapet sitt.

— Noen ganger er det godt å være åpen. Ikke alt skal holdes hemmelig, sa Tale Marie Krohn Engvik fra scenen.

tok utgangspunkt i boken hennes gjennom store deler av foredraget.

Ta heller å smil til ditt barn

I foredraget for voksne tok #helsesista utgangspunkt i barns atferd, at det å krangle er sunt og om en blir sint så er det beste å gå noe runder med seg selv. Hun oppfordret foreldrene heller til å smile til sine barn, i stedet for å kjefte.

— Jeg har fått pris for at jeg er et forbilde, men dere er alle forbilder. Tenk litt over hvilke forbilde du ønsker å være. Framsnakk og hei på andre, det er noe av det viktigste vi kan gjøre.

Skal bruke dette i min barneoppdragelse 

En av dem som tok turen til Grødem kirke var tobarnsmor Heidi Middleton. Hun har fulgt #helsesista i flere år og var full av begeistring over at Tale Marie Krohn Engvik besøkte kirken.

— Det hadde vært plass til mange flere, men jeg skal formidle videre til venner og kollegaer som ikke fikk det med seg i kveld. For dette foredraget skulle virkelig alle fått med seg.

Middleton ble både inspirert og motivert til å bli en bedre mor, og har planer om å ta med hver minste detalj inn i oppdragelsen.

— Jeg skal få flere av mine venner til å følge #helsesista.

God energi og varme fra publikum 

Sanne Idsø (t.v) og Camilla Eskildsen (t.h) var de første som møtte opp. Her sammen med forbilde sitt, Tale Marie Krohn Engvik.  Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Noe av det viktigste for Tale Marie Krohn Engvik er psykisk helse, derfor nølte hun ikke et sekund med å svare ja da hun fikk invitasjon fra Grødem kirke tidligere i år.

— Jeg har gledet meg til dette, og for et fantastisk publikum. Jeg kjente både energien og varmen fra tilskuerne i kveld.

Hun brenner for å normaliserte psykisk helse, og ønsker at politikerne skal investerer mer i helse.

— Det er så viktig med god psykisk helse. Helt fantastisk å dra rundt omkring å holde foredrag. Jeg virkelig elsker jobben min, det å hjelpe andre som sliter, gir meg en mestringsfølelse. Så håper disse timene var til hjelp for både de voksne og ungdommene.

Overrasket over antall gutter i salen 

 Katrine Immerstein Gilje stilte #helsesista flere spørsmål på scenen. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

— Så gøy at du er her, dette er skamkjekt, åpnet Katrine Immerstein Gilje, før #helsesista avbrøt.

— Det er første gang jeg har sett så mange gutter på mitt arrangement. Det er jo helt fantastisk. Tusen takk for alle dere valgte å ta turen hit i kveld.

Tale Marie Krohn Engvik oppfordret ungdommene til å være mer åpen med sine foreldre. Selv om det er vanskelig å prate, er foreldrene de viktigste personene i livene deres. Deres mødre og fedre kan ikke vite, dere må fortelle dem. I tillegg oppfordret hun ungdommene til å være mer medmenneskelig mot andre. Viktig at folk blir sett, for å bli oversett er noe av det verste ett menneske kan føle.

— Hadde det ikke vært for dere ungdommer som aktivt sender inn melding til meg på sosiale melder, så hadde ikke #helsesista eksister, avslutte Engvik.

Takk for din åpenhet #helsesista

Caroline Eskildsen (t.v) og Sanne Idsø var de første som møtte opp på foredraget. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Sanne og Caroline satt begge ivrig og konsentrert på første rad. De har begge fulgt #helsesista i en god stund og likte måten Engvik pratet til publikum på.

— Vi synes dette var bra og fantastisk at kirken hadde invitert en så dyktig og kjent personlighet. Det som ble fortalt, skal vi fortelle videre til våre venner.

Både Idsø og Eskildsen var enig om at de hadde hatt en trivelig kveld i kirken.