LANDSBYFESTEN:

Det er god stemning i teltet på torget lørdag ettermiddag. Randabergbuen er klar for konsert.,

Det var nesten helt fullt i teltet da artist Åge Sten Nilsen gikk på scenen.

- Det har vært en grusom tid, men fy søren så deilig det er å være i gang igjen, sier han før han tar sin første låt.

Han spilte en halvtimes tid før han gikk av scenen for å lage plass til Morten Abel og The September When.

Mens scenen ble gjort i stand til det norske bandet benyttet publikum pausen til å fylle på glassene og prate med de andre rundt bordet.

- Jeg visste ikke at Åge Sten Nilsen skulle være her. Jeg skal på konsert med han i Bjergsted. Dette var en fin forsmak til den konserten, sier Valborg Aspen.

En halvtime etter at Åge Sten Nilsen gikk av scenen var hovedbandet på plass. Mange benyttet anledningen til å ta opp mobilen for å både filme og ta bilder.

Mange hadde ventet lenge på at The September When skulle gå på scenen.

- Det er utrolig kjekt for oss å kunne spille igjen. Vi vil takke arrangørene. Det er vel tredje gang datoen har blitt flyttet, sier Morten Abel.

Han forteller at de startet som et underground rock and roll band.

- Så laget vi en låt som vi presenterte for plateselskapet. Vi ga ut en singel og etter det ble The September When mainstream, sier han og fremfører låten «Cries Like A Baby».

Publikum synger med og danser så mye de klarer mens de sitter på plassen sin. På grunn av smittevernregler må alle sitte ved bordet de har fått tildelt.

Da bandet hadde spilt sin siste låt og gått av scenen hadde halvparten av personene i salen reist seg opp. De både klappet og hylte, mens de ventet på at musikerne skulle gå på scenen for å ta noen låter til. Vekterne løp samtidig rundt for å be alle sette seg ned.