KULTUR:

— Vi gleder oss til å framføre hva vi har øvd på for publikum, samt å få inspirasjon fra andre korps, sa Pål Austnes-Underhaug.,

Det var en stolt korps-dirigent Randaberg24 møtte like før konsertstart. Randaberg musikkorps som er i tredje divisjon gleder seg til førstkommende helg. Ikke bare for å konkurrere mot 6 divisjoner med korps, men for å spille igjen for publikum. For det viktigste for dirigenten er først og fremst å gi publikum en herlig opplevelse, en seier kommer som et stort pluss.

Pål Austnes-Underhaug er klar til å dirigere sitt korps og gleder seg stort til kommende helg. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

— Lørdag er vi i ilden, så etter denne storkonserten av en generalprøve er vi klare til konkurranse, sier Austnes-Underhaug.

I løpet av to timer kunne et publikum på 150 nyte et variert og underholdende repertoar av låter på Varen kulturscene. Publikum fikk litt av en konsertopplevelse da regjerende norgesmestre og jubilant Stavanger Brass Band deltok. I tillegg var to av ditriktets beste brass band i Sola Brass band og Alexander Brass Band også eksklusivt invitert for anledningen.

— Dette er en gledens dag både med tanke på at vi ikke har spilt en skikkelig konsert på nærmere to år, samt at vi ikke har fått opplevde andre korps på vell så lang tid, avsluttet Austnes-Underhaug.

I løpet av de få minuttene Randaberg musikkorps spilte, fremførte de melodiene; Trollhaugen, Hans mass og hans lass, Alt legger for din fot og Kronprinsparets bryllupsmarsj. Det var et fornøyd korps og en stolt dirigent og som bukket og neiet til stående applaus etter sin framføring.