KULTUR:

I to år har randabergbu Thomas Raustein og kvitsøybu Ida Haugerud Dahl vært kontaktpersoner, og ledet ungdommens kulturmønstring (UKM) for Randaberg og Kvitsøy sammen med Ingunn Moa. I fjor var opplegget digitalt, noe som Raustein også er åpen for i år, men etter regjeringens pressekonferanse på torsdag ligger alt til rette for å få til en fysisk UKM i år.,

— Håper virkelig vi kan ha det tradisjonelle opplegget i år. For selv om vi opplevde stor suksess ved bruk av den digital plattformen i fjor, satser vi i år på å få til et fysisk UKM.

Arkivbilde fra i 2021.

Datoen for påmelding er i år satt til 1. februar og 12. februar, kun 11 dager etter fristen, arrangeres UKM på Varen kulturscene. Thomas Raustein håper at alle med en form for kulturelt utrykk melder seg på.

— Konseptet er først og fremst ikke ment som en konkurranse, men en arena der folk med samme interesse kan møtes og dyrke den sammen, sier Thomas Raustein og avslutter.

— Så føler du en trang til å uttrykke deg kunstnerisk, er du velkommen til å melde deg på. For enten du synger, driver med dans, har forfattet litterære tekster eller har et visuelt utrykk, da UKM pass for deg