102 år gamle Ellen Marie ønsket sykehjemsplass: – Nå er farmor glad igjen

Ellen Marie Svendsen blir 103 år i oktober. Hun har kreft og mener helsen generelt er dårlig. Men plass på sykehjemmet fikk hun ikke – ikke før nå.

— Det ble mye styr av dette, men jeg står i det, sier Ellen Marie Svendsen. I dag har kommunen snudd og hun får plass på sykehjem eller i kommunalt bofellesskap.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

PLASS:

Nå har imidlertid kommunen snudd seg rundt og funnet plass.,

– Farmor har fått beskjed om at hun kan velge plass enten på sykehjemm eller i et bofellesskap. Hun har valgt det siste, sier Jeanette Vasstveit til Randaberg24.

Helsa til 102 år gamle Ellen Marie Svendsen er skrøpelig. Randabergs eldste har kreft, kan knapt gå og er er nær ved å være blind. Det vakte kraftige reaksjoner landet rundt da Randaberg24 skrev saken først, 5. januar.

I forrige uke ble hun operert for kreft, føflekk-kreft. Da Randaberg24 kontaktet kommunen var svaret at det ikke var ledige plasser, verken på sykehjem eller i bofellesskap. Det har endret seg.

– Med denne gladmeldingen er det så absolutt verdt å feire en smule. Det blir kake på farmor og oss, men champis har vi dessverre ikke, sier barnebarnet.

https://randaberg24.no/2022/01/05/ellen-102-er-nesten-blind-og-helsa-er-skropelig-kommunen-kan-ikke-tilby-sykehjemsplass/

I dag har Randaberg kommune snudd i saken og funnet plass til kommuens eldtste innbygger. I den forbindelse har ordfører Jarle Bø (Sp) sendt ut en pressemelding.

 Ordfører Jarle Bø (Sp)

– I media er det nå gjort kjent at Randaberg kommune har tildelt 102-åring sykehjemsplass. Denne saken, som andre saker, har fått sin grundige saksbehandling. Kommunen har hele tiden vært i dialog med søker og det har blitt gjort en helhetlig vurdering, dialog og vurdering har blitt gjort uavhengig av mediesak. Kommunen v/ordfører har hele tiden påpekt at saken har vært under behandling. Slike mediesaker er vanskelige. Vi kan som kommune ikke kommentere enkeltsaker, det håper vi på forståelse for. Men det betyr også at innbyggere skal føle seg trygge for at vi ikke utleverer sensitiv informasjon. Kommunen ber nå om ro i saken og vil ikke komme med flere uttalelser, sier Bø.

Publisert: