Dette vil avgangselevene ved Goa skole bli

Randaberg24 sjekker ut hva valget av skole blir – eller er ønske fra elever ved Goa, Grødem og Harestad, når de skal søke seg til videregående fra høsten. Først ut er Goa-elevene på 10. trinn.

Goa-elevene i 10. klasse er klar for å søke på videregående. ||||||||||||
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

STUDIEVALG: 

Det nærmer seg studievalg for avgangselever ved ungdomsskolene i Randaberg, for noen et vanskelig valg, mens for andre et enkelt valg. Datoen for ordinær søknadsfrist for inntak til videregående skole er satt til 1. mars.,

https://randaberg24.no/2022/01/13/haper-at-dagens-pressekonferanse-kan-vise-en-vei-ut-av-pandemien/

Randaberg24 har tatt turen innom ungdomsskolene i kommunen for å høre med elevene om deres valg av studie og skole, samt om hva de har lyst til å bli. Først ut er 10. trinn ved Goa skole.

https://randaberg24.no/2022/01/13/apent-hus-ved-randaberg-videregaende-blir-tom-skole/

Samtlige gleder seg til å slutte på Goa skole, men synes samtidig at 10 år på skolen har vært kjekt. Nå ser de fram til å få seg nye venner, mer frihet, samt å kunne legge opp dagene selv. De få som har valgt internatskole gleder seg til å gi slipp på familien og bo for seg selv.

Kevin Stenberg har planer om å gå elektro og datateknologi ved Randaberg videregående skole.

— Jeg drømmer om å bli elektriker og om jeg ikke kommer inn på den lokale videregående skolen har jeg Jåttå videregående skole på andre plass.

Johan Rinck Middelthon har søkt seg inn på det samme som Stenberg ved Randaberg videregående skole.

— Mitt største ønske er å bli elektriker, men om jeg ikke kommer inn på Randaberg videregående er planen å gå på Jåttå videregående skole.

Susanne Helgaland har frisør, blomster og design som første valg ved Godalen videregående skole.

— Jeg skal bli frisør og jeg gleder meg. Kommer jeg ikke inn på førstevalget mitt, så har jeg Jåttå videregående skole på andre plass.

Louise Tokvam har studiespesialisering ved St. Svithun videregående skole som første valg og har enda ikke bestemt seg for hva hun skal bli.

— Om jeg ikke kommer inn på St. Svithun videregående skole har jeg St. Olav videregående skole som mitt andre valg. Uansett hvilke av disse jeg kommer inn på, så er jeg fornøyd.

Rebekka Voll har søkt seg inn på internatskolen Lundeneset og gleder seg til å bo alene.

— Planen er at jeg skal gå media og kommunikasjon om jeg kommer inn. Jeg har også Tryggheim videregående skole som andre plass, og drømmen er å jobbe i barnehage eller på skole.

Oliver Gjelsvik-Bakke har valgt Wang Toppidrett som sitt førstevalg.

— Drømmen er å bli verdensmester, og da er det perfekt å begynne med idrett enten ved Wang Toppidrett eller St. Svithun videregående skole.

Rebecca Torsteinsen ønsker å gå helse og oppvekst enten ved Jåttå videregående skole eller Bergeland videregående skole.

— Jobbe med mennesker er min største drøm.

Olav Pedersen har satt Jåttå videregående skole som førstevalg og Randaberg videregående skole som andrevalg.

— Om jeg ikke skulle komme inn på en av disse, er mitt tredjevalg Bergeland videregående skole. Jeg drømmer om å bli ventilasjonsoperatør og derfor har jeg valgt bygg og anlegg som mitt studievalg på alle tre skolene.

Jonah Hult drømmer om å bli lærer og har søkt seg inn på studiespesialisering

— Enten jeg kommer inn på St. Olav videregående eller internatskolen Drottenborg så er jeg fornøyd med begge.

Simen Kolnes er usikker på hva han vil bli og har satt elektro og datateknologi ved Randaberg videregående skole og Jåttå videregående skole som sine ønsker.

— Jeg håper jeg finner utav hva jeg vil bli i løpet av studietiden min.

Publisert: