DSC_4415
Bilde 1 av 23
IMG_8659
Bilde 2 av 23
IMG_8660
Bilde 3 av 23
IMG_8661
Bilde 4 av 23
IMG_8662
Bilde 5 av 23
IMG_8665
Bilde 6 av 23
IMG_8666
Bilde 7 av 23
IMG_8668
Bilde 8 av 23
IMG_8669
Bilde 9 av 23
DSC_4400
Bilde 10 av 23
DSC_4408
Bilde 11 av 23
Gangene er nøytrale av farge, men rundt i det nye sykehjemmet er det brukt 27 farger.
Gangene er nøytrale av farge, men rundt i det nye sykehjemmet er det brukt 27 farger.Bilde 12 av 23
DSC_4418
Bilde 13 av 23
DSC_4420
Bilde 14 av 23
DSC_4422
Bilde 15 av 23
DSC_4425
Bilde 16 av 23
DSC_4429
Bilde 17 av 23
Når pasientene flytter inn er det flere oppholdsrom man kan velge å være i. Utsikt som dette kan det blir for mange av de 18 pasientene som skal flytte inn om noen få uker.
Når pasientene flytter inn er det flere oppholdsrom man kan velge å være i. Utsikt som dette kan det blir for mange av de 18 pasientene som skal flytte inn om noen få uker. Bilde 18 av 23
DSC_4432
Bilde 19 av 23
Med lyse og trivelige lokaler kan dette fort bli veldig bra. Her i rommet skal man blant annet bruke kjøkken til venstre i bildet.
Med lyse og trivelige lokaler kan dette fort bli veldig bra. Her i rommet skal man blant annet bruke kjøkken til venstre i bildet. Bilde 20 av 23
DSC_4441
Bilde 21 av 23
DSC_4443
Bilde 22 av 23
DSC_4445
Bilde 23 av 23

Åpner snart: – Bli med inn på Solbakken sykehjem

De skal snart både ut og inn, for pasienter og ansatte ved Vistestølen er på flyttefot om bare noen ganske få uker. Solbakken sykehjem, på Torvmyrveien blir adressen – i trivelige oppussa lokaler i 2. etasje på det tidligere DPS-bygget – som egentlig aldri het det.

SNART INN: – Kom inn, sier Silje Vårvik Frøland, avdelingsleder for Vistestølen sykehjem. Men det sykehjemmet er snart historie for hennes del – og for pasienter og de andre ansatte.

Gangene er nøytrale av farge, men rundt i det nye sykehjemmet er det brukt 27 farger.

For om bare noen uker står nye lokaler klare for bruk. Eller, nye er de ikke, men de fremstår som nye etter en fin oppussing som er i avslutningsfasen.

– Vi gleder oss veldig mye og har allerede gjort en del forberedelser ved Vistestølen. Når selve flyttingen av pasienter skjer, vil det være over flere dager, men i tett samarbeid med pårørende. Dette skal vi gjøre på best mulig måte, men vi tror på at dette skal gå bra, forteller hun som nå altså blir avdelingsleder for Solbakken sykehjem.

SNART ÅPNING: Virksomhetsleder Ann Kristin Schmidt Thomson og Silje Vårvik Frøland ser fram til åpningen av Solbakken sykehjem. ALLE BILDER: Per Thime

Det er nemlig det som er blitt det nye navnet på bygget som har fått en oppgradering innendørs – og på god vei utendørs.

– Når alt er på plass er det som et helt nytt sykehjem. Før i tiden var det lite farger å hente på sykehjem, men her bruker vi store deler av fargekartet – som de gjør på Randaberg helsesenter. Her snakker vi faktisk om 27 farger fordelt pent i hele 2. etasje hvor alle skal bo og jobbe, sier virksomhetsleder Ann Kristin Schmidt Thomson.

Med lyse og trivelige lokaler kan dette fort bli veldig bra. Her i rommet skal man blant annet bruke kjøkken til venstre i bildet.

Ved Solbakken får mange en ny hverdag å forholde seg til. Med på flyttelasset blir 18 pasienter og rundt 45 ansatte. I tillegg leier man inn ekstra hjelp i forbindelse med tiden rundt flytting.

– Med alt på ett gulv blir det bedre for alle. Ved Vistestølen var det over to etasjer og tre avdelinger, og dermed ble vi også mer spredt for hverandre, både pasienter og ansatte. Nå blir det mye mer oversiktelig. Det blir folk du kan møte over det meste. Vi mener at det blir bedre egentlig, for pasienter og for alle ansatte. Det er en fin og positiv stemning blant ansatte og det virker som alle er positive til dette, forteller de to.

Når pasientene flytter inn er det flere oppholdsrom man kan velge å være i. Utsikt som dette kan det blir for mange av de 18 pasientene som skal flytte inn om noen få uker.

Mens rundturen fortsetter havner vi inn på flere rom, mange av dem med flott utsikt mot flere steder. Rommene er trivelige med fine valg av farger. Noe å trives med.

– Noen får flotte trær utenfor vinduene sine, utsikten blir fin enten det er i den ene eller den andre retningen. Vi har mange pasienter som er glad i barn, og noen får se barna leke i Solbakken barnehage som ligger fem meter unna. Med opparbeidelse av den nye sansehagen blir uteområdet for våre pasienter bedre og større enn ved Vistestølen. Jo, dette skal går veldig bra – alle gleder seg til det nye sykehjemmet tas i bruk.

ANSATTE: Her skal de ansatte ved Solbakken sykehjem oppholde seg deler av tiden. Det finnes også egne møterom.