— Det er en tid for alt og snart er min tid i USA over

I vår nye serie «De dro og ble» tar vi i Randaberg24 for oss de randabergsbuene som har flyttet til, studerer i eller er på utveksling i utlandet. Denne gang er det Daniel Søberg som kommer fra Randaberg og som nå bor i Los Angeles, California.

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

UTLANDET: 

Daniel Søberg vokste opp på Grødem, hadde sine barne- og ungdomsskoleår på Grødem skole, og tok studiespesialisering med IB valgfag ved St. Olav videregående skole. Søberg forteller at mye av det han lærte i løpet av sine tre år på St. Olav gjorde han mer komfortable i studiesituasjonen sin i USA.,

— Det å ha hatt ett akademisk engelsk ordforråd har vært til stor hjelp for meg, sier Daniel Søberg.

Det var 2017 han bestemte seg for å flytte til Oklahoma for å studere. Valget om å ta et studie i den mest rurale staten i Amerika angrer han ikke ett sekund på. En stat mer lik hans hjemkommune Randaberg skal en lete lenge etter, og det sparte Søberg for hjemlengsel.

— Jeg har alltid trukket mot USA, og vært begeistret for landet. I løpet av de snart fem årene jeg har vært her borte har jeg spesielt savnet familie og venner. Det nettverket jeg har her, kan ikke erstatte de fantastiske personene jeg har på Randaberg. Heller ikke staten her i USA kan erstatte den fantastiske hjembygda mi.

Han har ikke planer om å bosette seg for godt i USA, Søberg har alt begynt å planlegge returen og hadde randabergbuen fått valgt hadde enveisbilletten hjemover vært skaffet for lengst. For tiden bor han i California, hvor han prøver å besøke så mange nasjonalparker så mulig, siste Søberg besøkte var Grand Canyon.

— I tillegg har jeg fått stor interesse for amerikansk fotball og basketball. Jeg følger aktivt med på sporten og drar på kamper så sant det lar seg gjøre.

I løpet av sine år i USA har han vært aktiv i politikken, med blant annet valgkamp. I tillegg har Søberg vært internship for delstatsrepresentant Merleyn Bell. Når randabergbuen er tilbake på norsk jord er planen hans å engasjere seg mer i norsk politikk.

— Jeg har fått opplevd mye her i USA, blant annet studert medisin, økonomi og kinesisk, noe som jeg aldri hadde trodd jeg kom til å gjøre. Nå er min tid snart over her i USA, for det er en tid for alt, avslutter Daniel Søberg.

Publisert: