— Noe av det jeg liker aller best med USA er det store utvalget

I vår nye serie «De dro og ble» tar vi i Randaberg24 for oss de randabergsbuene som har flyttet til, studerer i eller er på utveksling i utlandet. Denne gang er det Simon Haugland som kommer fra Randaberg og som nå bor i Cincinnati, Ohio.

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

UTLANDET: 

Simon Haugland vokste opp på Grødem, gikk barne- og ungdomsskoleårene på Grødem skole, og hadde søkt seg inn på teknisk industriproduksjon ved Randaberg videregående skole. Da han omsider var ferdig med siste trinn på ungdomsskole fikk stefaren Frank T. Skofteland tilbud om en treårs kontrakt i sjømannskirken i Louisiana. Dette medførte at hele familien dro og bosatte seg over en lengre periode i USA.,

— Etter de tre årene, flyttet hele familien hjem igjen til Norge, men jeg ble værende. Hadde forelsket meg i landet og er enda begeistret snart ti år etter, sier Simon Haugland som i dag er forlovet og har to hunder.

I New Orleans gikk Haugland to år på De La Salle High School, og begynte på bachelor of Healthcare Management ved University of New Orleans. Etter ferdig studie fikk han jobb ved Louisiana største helseorganisasjonen Ochsner Health. I starten var han analytiker, mens i dag jobber han som Business Intelligence Developer.

— Jeg stortrives i USA og har en fantastisk jobb. Per nå har jeg og forloveden min ingen planer om å flytte til Norge, men vi har vurdert det opptil flere ganger. Det er lettere å få arbeid for meg i Norge, enn det er for min forlovede.

På fritiden jogger Haugland daglig med sine to hunder, og sammen med sin forlovede pleier han å gå mye tur.

— I Ohio som vi nylig flyttet til har en kun mulighet til å gå på offentlig steder som nasjonalparker. Går en på andres private eiendom så får man høre det. For i USA er det ikke noe som heter allemannsretten. Så det er ganske forskjellig fra en fjelltur i Norge, avslutter Simon Haugland.

Han skryter av levestandarden, det gode utvalget og hvor billig allting er i forhold til Norge, samt hvor inkluderende USA er for alle kulturer. Haugland liker det faktum av at han bor i verdens største smeltedigel.

Publisert: