sus
FOTO: Svein Lunde, Helse Stavanger

Web-tv klokken 12: Kapasiteten på sykehuset er sprengt – se direkte

DIREKTE: Det er to hovedgrunner til at Stavanger universitetssjukehus sliter med kapasiteten. Korona og RS-viruset fører til sprengt kapasitet og overfylte avdelinger. Ved Stavanger universitetssjukehus har de har kalt inn til pressekonferanse i dag kl. 12.00 for å orientere om situasjonen.

På Nord-Jæren er det til sammen registrert 85 nye smittetilfeller siste døgn, men ingen på Randaberg som meldt tidligere i dag. NRK Rogaland skriver at Stavanger universitetssukehus i går sendte ut en melding til legevaktene og ledelsen av kommunehelsetjenestene.

I meldingen ber de om at alle innleggelser blir vurdert ekstra nøye resten av uken og gjennom helgen. Samtidig ber de kommunene raskt ta imot pasienter som er klare til å bli utskrevet.

Grunnen er en blanding av mye smitte av både Korona og RS-viruset, samt mye sykefraværet på sykehuset.