Inspeksjon avdekket avvik og anmerkninger

Det er Statsforvalteren som har levert inspeksjonsrapport etter besøk hos Stena Recycling  Mekjarvik.

Stena Recycling i Mekjarvik har hatt besøk av Statsforvalteren for inspeksjon av anlegget. |
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

MEKJARVIK: 

Det var 11. november Statsforvalteren i Rogaland hadde inspeksjon ved Stena Recycling AS i Mekjarvik. Av rapporten går det fram at det ble avdekket ett avvik og to anmerkninger under inspeksjonen.,

RAPPORT:

Avvik:

Virksomheten behandler ikke EE-avfall i tråd med gjeldende regelverk

Anmerkninger:

Virksomhetens skriftlige rutiner for farlig avfall kan forbedres, Virksomhetens risikomatrise kan forbedres

Inspeksjonen var en del av en landsdekkende tilsynsaksjon i regi av Miljødirektoratet for metallmottak og behandlingsanlegg av EE-avfall. Inspeksjonen ble gjennomført for å kontrollere om gjeldende krav fastsatt i eller i medhold av overholdes.

— Stena Recycling avd. Stavanger plikter snarest å rette opp de avvik som er beskrevet i denne rapporten. For at Statsforvalteren skal kunne avslutte saken, må Stena Recycling AS avd. Stavanger innen 10.01.2022 sende en skriftlig redegjørelse som viser hvordan avvik er rettet, heter det fra Statsforvalteren.

I det som dreier seg om avvik, heter det:

«Stena Recycling har tillatelse til å motta og behandle kasserte elektriske og elektroniske produkt, EE-avfall. Virksomheten behandler selv kun noen typer EE-avfall, mens alt av mindre elektriske komponenter og kuldevarer blir sendt videre til behandlingsanlegg.

Stena Recycling informerer om at de kun miljøsanerer større elektriske og elektroniske enheter/innretninger, som for eksempel dreiebenk, offshore enheter, og hvitevarer, ved anlegget. Stena har en håndbok for sanering av EE-avfall, men denne er ikke konkret eller egnet til alt som blir miljøsanert ved anlegget».

— Under tilsynet ble det informert at EE-avfall mottas utendørs før det plasseres inne i EE-hall. Større enheter er ofte mottatt og miljøsanert på samme sted utendørs grunnet størrelsen. Kjølemøbler er frasortert andre hvitevarer og skal lagres direkte i kontainer for videre transport. Under tilsynet var kjølemøbler lagret utendørs i påvente av ledig kontainere for videre transport.

Les hele rapporten her om Stena Recycling AS

Publisert: