– På Randaberg blir det helt spesielt for meg å opptre

Lørdag 4 desember står Kristian Valen på scenen for første gang på Randaberg. – Det blir spesielt, sier han til Randaberg24.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

KULTUR:

– Å hekkan som jeg gleder meg til kulturscenen på Randaberg. Jeg har hørt om stedet, men aldri vært der, sier Kristian Valen til Randaberg24.,

På Randaberg har han derimot vært mange ganger, for Kristian har mye familie i kommunen, nemlig onkler, tanter, søskenbarn og ikke minst han farfar, Kåre E. Valen.

– En fantastisk mann, rett og slett. Du vet; store deler av barne og ungdomsårene var jeg jo mer hos farmor og farfar enn jeg var hjemme. Far reiste med Viking, mens mor også var på tur. Det var en flott tid med mye moro - og gode opplevelser.

Kristian forteller om flere hyggelige opplevelser på Randaberg.

– Det var der jeg fikk mitt første kyss, hvor jeg bomma fullstendig og endte med å kysse henne i pannen med lukkede øyne, det var der jeg tok meg litt alkohol og sannelig var det også der jeg ble stoppet av politiet første gang, på moped, humrer han.

Han er tilbake på scenen - etter et fravær. Fartøy Valen seiler igjen, det vises rundt i landet, men ikke for fulle hus overalt.

– Det er en veldig spesiell tid for alle som er på scene og som driver med blant annet underholdning. Mange er fortsatt reserverte på grunn av pandemien. Bank i bordet, men jeg er utrolig glad for igjen kunne være med på dette.

Det har nemlig ikke bare vært en kjekk tid for Kristian, noe som ikke dreier seg om pandemi.

— Som mange har fått med seg, de siste årene har ikke vært enkle. Jeg gikk på en skikkelig smell, det ble for mye alkohol og for mye jobbing. Det sa stopp og jeg måtte ta en pause og fikk samtidig god hjelp. Alkoholen ble et problem og jeg la meg inn på en klinikk og fikk hjelp med mine problemer, forteller han videre.

Når han nå er tilbake er han glad for det. Til Randaberg kommer han med til dels gode kritikker for sitt nye show.

– Jeg vet det kommer en del kjente fra Randaberg i salen, både slekt og andre. Jeg er jo litt der at jeg også liker å improvisere en smule. Med mange minner fra Randaberg kommer jeg helt sikkert til å snakke om det. Jeg bodde jo nesten mer på Randaberg enn i byen, sier han videre.

Han kommer ikke alene til Varen, for med seg har han flere aktuelle gjester, og gjester han har hatt med seg tidligere. Blant «mannskapet» på nye Fartøy Valen befinner det seg noen av de karakterene som har gjort Kristian populær. De som det blir et gjensyn med, fremstår slik «de» er i dag – ikke slik de var.

– Hehe! Det er moro å også ta med noen nye - og ikke minst få dem med live fra Nordsjøen, som han Stein, Stein Hakka Gal. Han blir en av flere som tar turen innom kulturscenen. Andre er blir nok Erling Braut Håland, som liker litt av hvert...

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Foffisiellkristianvalen%2Fvideos%2F420322719511920%2F&show_text=false&width=267&t=0

I øyeblikket er det ikke fullsatt, eller stinn brakke som venter. Billettsalget ved kulturscenen går tregt på de aller fleste arrangement.

– Det er jeg klar over, men det er slik for mange. Som nevnt er en del ennå usikre og nervøse for å gå ut for å kose seg. Om det kommer 100, 200, 300 eller full sal, skal i hvert fall jeg gjøre alt for at publikum skal kose seg på forestillingen. Fartøyet legger fra kai uansett og jeg setter uansett stor pris på alle som kommer 4. desember - og jeg gir mitt beste til dere, avslutter en klar Kristian Valen.

Publisert: