Sier ja til ombygging på Vistnestunet

Deler av Vistnestunet skal bygges om – for en mer moderne «look», samtidig som man skal beholde særpreget på den gamle gården.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

VISTNESTUNET:

Det er ikke utvendig man vil se forandringene, men innenfor veggene på museumsgården som er bygget i rundt 1875.,

 Innenfor veggene på Vistnestunet er det planer.

Fylkeskommunen har vært på befaring på det som også er et populært møtested på Randaberg. Det er planer om etablering av et flerbruksrom med kjøkken, et toalett og to lagerlokaler i låven på Vistnestunet.

Samtidig vurderes Vistnestunet med jærhus, grindbygd løe og eldhus i stein vurderes å være i høyeste verneklasse, men bygningene er ikke fredet etter kulturminneloven, men er avsatt som hensynssone bevaring av kulturmiljø i kommunens kulturminneplan og i kommuneplanen.

— Fylkeskommunen ved seksjon for kulturarv har ikke innvendinger til planlagte tiltak i kjerrehus og tilbygg/hønsehus dersom de utføres på en antikvarisk og estetisk akseptabel og reversibel måte, i tråd med dialog og innspill. Vi vil heller ikke gå imot planene om isolert flerbruksrom i hevdaløa, (selv om vi er noe skeptisk til isoleringen omkring grinda her), forutsatt at tiltaket utføres på en måte som er reversibel og som anses som antikvarisk og estetisk akseptabel, heter det fra fylkeskommunen i et brev til kommunen.

Publisert: