Nå pakkes det ned for sesongen

Janne Gro Kleivan har drevet Polly & Molly i åtte år. Familiegården på Tungenesveien som tidligere huset melkekyr, har vokst til et paradis for de med blomsterinteresse – og andre interesser.

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

HAGE: 

Randaberg24 møter Janne Gro Kleivan på sitt aller travleste. Polly & Molly er nemlig inne i siste ordinære helg før alt skal pakkes ned for sesongen. Etter Kleivan har tatt seg en etterlengtet høstferie skal markene ryddes, nye blomster plantes, forefallende arbeid gjøres og ny kjøle bygges. Gården skal med andre ord utvides, oppgraderes og fikses opp til ny sesong.,

— Det ligger mye arbeid i å drive denne gården, men det er kjekt, sier Kleivan til avisen.

I løpet av året er det ikke bare salg av blomster Polly & Molly driver med. På våren er det såkurs, sommeren arrangeres bukettkurs og høsten avholdes kransekurs.

— Våre kurs er svært populære, de er fullbooket med rundt 20 personer på hvert kurs.

Såkurs er et av de mest populære tilbudene Polly & Molly har. Fire kurs arrangeres april/mai. Men selv om såkurs har tatt av, så er det kransekurset som er Janne Gro Kleivan sin hovedgeskjeft med 200 deltakere hver høst.

— Samle folk til kransekurs er noe av det kjekkeste. Faktisk kommer flere bare for å være sosial og drikke glugg. Noen deltar også flere år på rad, og slik er kjekt å se.

Til våren er planen å utvide butikken og gården. Polly & Molly planlegger nemlig å tilby kundene selvplukk, der folk kan høste det de vil selv. Janne Gro Kleivan har mange kreative ideer, men det er bare 50% som er realiserbare. Nå som plantearbeidet har startet, har allerede Kleivan begynt å se etter nye sorter blomster som skal inn på markedet.

— Vi lever av planer og høsten er en av våre viktigste sesonger, sier Kleivan og legger til.

— Nå som Tulipanene er plantet, kan vi love at de er klare til våren.

Hun gleder seg allerede til å arrangere nye såkurs til våren. Noe som deltakerne drar god nytte av. I løpet av kort tid lærer de seg hvordan å så frø, hvordan behandle plantene etterhvert som de spirer og får gode tips og råd underveis,

— Det var travelt med slike kurs, men utrolig kjekt å arrangere.

Janne Gro Kleivan er også veldig takknemlig for å kunne være en del av Bondens Skjønt & Grønt på torget. Hun roser sine kollegaer og Landsbyforeningen ved Svein Sørnes som har fått dette på plass.

— Vi har en god ordning, og hjelper hverandre. Men litt stress er det jo å bruke en hel arbeidsdag på torget når det er mye å gjøre på gården.

Hos Polly & Molly er det 3 deltidsansatte, som tilsvarer 2 årsverk med arbeid. I tillegg jobber Kleivan selv døgnet rundt.

— Selv om det selges godt på torget, er det her på gården det selges mest, sier hun og avslutter.

— Gleder meg til våren og igjen ønske kunder velkommen.

Publisert: